مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

485
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

510
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کمّیت و کیفیت اسانس Lallemantia iberica (MB) Fischer & Meyer با کاربرد کودهای شیمیایی مرسوم و نانو

صفحات

 صفحه شروع 274 | صفحه پایان 290

کلیدواژه

بالنگو (Lallemantia iberica (MB) Fischer & Meyer)Q1

چکیده

 به منظور بررسی اثرهای کاربرد تلفیقی و جداگانه نانو کودهای ماکرو و میکرو به همراه کودهای شیمیایی بر صفات کمّی و کیفی گیاه دارویی Lallemantia iberica (MB) Fischer & Meyer, آزمایشی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با هفت تیمار و سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه مراغه در سال 1396 اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل کاربرد 100% کود شیمیایی مرسوم (اوره و سوپرفسفات تریپل به ترتیب با مقادیر 150 و 100 کیلوگرم در هکتار), 100% نانو کود ماکرو, 100% نانو کود میکرو, 50% نانو کود ماکرو+ 50% نانو کود میکرو, 50% کود شیمیایی+ 50% نانو کود ماکرو, 50% کود شیمیایی+ 50% نانو کود میکرو و 50% کود شیمیایی+ 25% نانو کود ماکرو+ 25% نانو کود میکرو بودند. نتایج نشان داد که بیشترین (3/73) و کمترین (1/59) شاخص کلروفیل به ترتیب با کاربرد 50% کود شیمیایی+ 25% نانو کود ماکرو+ 25% نانو کود میکرو و کاربرد جداگانه 100% نانو کود میکرو حاصل شد. همچنین بیشترین میزان تعداد شاخه جانبی, طول گل آذین ساقه, تعداد دانه در بوته و ساقه اصلی, عملکرد بیولوژیک, عملکرد دانه و وزن هزاردانه با کاربرد تلفیقی 50% کود شیمیایی+ 25% نانو کود ماکرو و 25% نانو کود میکرو بدست آمد. آنالیز شیمیایی اسانس نشان داد که ترکیبات لینالول, منتول, ژرانیول, ژرانیال, منتیل استات, بتا بوربونن, ژرانیل استات, کاریوفیلن, جرماکرن D, اسپاچولنول و کاریوفیلن اکسید جزء ترکیب های غالب اسانس بودند. بیشترین میزان بتا-بوربونن, کاریوفیلین اکسید, کاریوفیلین, منتول و ژرانیول با کاربرد تلفیقی 50% کود شیمیایی+ 25% نانو کود ماکرو+ 25% نانو کود میکرو بدست آمد. به طور کلی, می توان کاربرد تلفیقی کودهای شیمیایی و نانو کودهای ماکرو و میکرو را در شرایط دیم به دلیل افزایش عملکرد دانه و صفات کیفی بالنگو توصیه کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوانمرد، عبداله، کریمی کرمجوان، پریسا، امانی ماچیانی، مصطفی، استادی، علی، و شهبازی دورباش، صادق. (1399). بررسی کمّیت و کیفیت اسانس Lallemantia iberica (MB) Fischer & Meyer با کاربرد کودهای شیمیایی مرسوم و نانو. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 36(2 (پیاپی 100) )، 274-290. SID. https://sid.ir/paper/377618/fa

    Vancouver: کپی

    جوانمرد عبداله، کریمی کرمجوان پریسا، امانی ماچیانی مصطفی، استادی علی، شهبازی دورباش صادق. بررسی کمّیت و کیفیت اسانس Lallemantia iberica (MB) Fischer & Meyer با کاربرد کودهای شیمیایی مرسوم و نانو. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1399؛36(2 (پیاپی 100) ):274-290. Available from: https://sid.ir/paper/377618/fa

    IEEE: کپی

    عبداله جوانمرد، پریسا کریمی کرمجوان، مصطفی امانی ماچیانی، علی استادی، و صادق شهبازی دورباش، “بررسی کمّیت و کیفیت اسانس Lallemantia iberica (MB) Fischer & Meyer با کاربرد کودهای شیمیایی مرسوم و نانو،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 36، no. 2 (پیاپی 100) ، pp. 274–290، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/377618/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا