مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

346
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

533
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان القاء پلی پلوییدی در سوخ های سنبلک Muscari با استفاده از ته شکافی و تیمار کلشی سین

صفحات

 صفحه شروع 781 | صفحه پایان 792

چکیده

 سنبلک به عنوان گل سوخ دار مقاوم به سرما, با رنگ آبی و تمایل به گلدهی چند باره قابلیت استفاده زیادی در فضای سبز دارد. ته شکافی در تکثیر گل های سوخ دار به روش سنتی یا در ترکیب با تکنیک کشت بافت مورد استفاده قرار می گیرد. ترکیبات زیادی مانند کلشی سین می-توانند موجب پلی پلوییدی شوند. با هدف ارزیابی تاثیر همزمان تیمار کلشی سین و ته شکافی بر زنده مانی و احتمال ایجاد پلی پلوئیدی سوخ های سنبلک, دو آزمایش جداگانه هر کدام طی دو سال انجام شد. در آزمایش اول, تیمار کلشی سین 05/0 درصد در سه تیمار زمانی 24, 12 و32 ساعت در دو گروه شکاف زده و شکاف نزده اعمال و در نهایت درصد زنده مانی, درصد گلدهی, فاکتورهای مرفولوژیکی و تراکم روزنه و طول و عرض روزنه ارزیابی شد. در آزمایش دوم تاثیر شکاف دهی همزمان با تیمار کلشی سین 05/0 و 1/0 درصد به مدت 24 ساعت برای دوسال, مشابه آزمایش اول مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که شکاف دهی سوخ ها و غلظت 1/0 درصد کلشی سین, تاثیر منفی بر میزان درصد زنده مانی و گلدهی سوخ های سنبلک داشته است. تیمار سوخ ها با کلشی سین 05/0 درصد به مدت 12 ساعت, بدون شکاف دهی یکی از بهترین روش تیمار برای القا پلی پلوییدی در گل های سوخ دار خصوصاً سنبلک می باشد. این در حالی است که تیمار 32 ساعت سوخ سنبلک با کلشی سین 05/0 در سال دوم بیشترین درصد زنده مانی (75 درصد) و درصد گلدهی (10 درصد) را به خود اختصاص داد. غلظت بالای کلشی سین و شکاف دهی درصد زنده مانی و درصد گلدهی را کاهش دادند. در نهایت برای افزایش احتمال القاء پلی پلوییدی در سنبلک و سایر گیاهان سوخی, طبق نتایج هر دو آزمایش انجام شده غلظت 05/0 درصد کلشی سین به مدت 24 ساعت بدون تیمار شکاف دهی با زنده مانی 85 درصد و گلدهی 45 درصد در سال اول و زنده مانی 70 درصد و گلدهی 5 درصد در سال دوم توصیه می شود. این تیمار به نحو معنی داری تعداد روزنه را 50 درصد کاهش و طول روزنه و عرض روزنه را 50 درصد افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمضان قنبری، عبدالرضا، و روح الهی، ایمان. (1398). بررسی امکان القاء پلی پلوییدی در سوخ های سنبلک Muscari با استفاده از ته شکافی و تیمار کلشی سین. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 33(4 )، 781-792. SID. https://sid.ir/paper/377868/fa

    Vancouver: کپی

    رمضان قنبری عبدالرضا، روح الهی ایمان. بررسی امکان القاء پلی پلوییدی در سوخ های سنبلک Muscari با استفاده از ته شکافی و تیمار کلشی سین. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1398؛33(4 ):781-792. Available from: https://sid.ir/paper/377868/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرضا رمضان قنبری، و ایمان روح الهی، “بررسی امکان القاء پلی پلوییدی در سوخ های سنبلک Muscari با استفاده از ته شکافی و تیمار کلشی سین،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 33، no. 4 ، pp. 781–792، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/377868/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button