مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

409
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر متقابل دارویی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 گیاه آویشن شیرازی با نام علمی Zataria multiflora Boiss یک گیاه درختچه ای معطر ادویه ای است که متعلق به خانواده نعناعیان است. در طب سنتی, از این گیاه به عنوان طعم دهنده, نگهدارنده مواد غذایی و نوشیدنی ها, درمان عفونت های دستگاه تنفسی, برطرف کننده نفخ و همچنین به عنوان داروی ضد اسپاسم, ضد عفونی کننده و بی حس کننده استفاده می-شود. هدف از انجام این پژوهش, بررسی فعالیت ضد باکتریایی اسانس آویشن شیرازی به صورت تنهایی و توأم با آنتی بیوتیک های جنتامایسین و کلرامفنیکل بر تعدادی از باکتری های بیماری زای غذازاد بود. جهت بررسی اثر متقابل دارویی اسانس آویشن شیرازی با آنتی بیوتیک های جنتامایسین و کلرامفنیکل, از غلظت تحت مهاری استفاده شد. از روش های دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار برای تعیین قطر هاله عدم رشد استفاده شد. تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی به ترتیب با روش های رقیق سازی در مایع و پورپلیت انجام گردید. نتایج نشان داد که باکتری های گرم منفی دارای هاله عدم رشد بزرگتری نسبت به باکتری های گرم مثبت بودند. در حالت ترکیب اسانس آویشن شیرازی با آنتی بیوتیک های جنتامایسین و کلرامفنیکل, هاله عدم رشد به طور معنی داری برای باکتری لیستریا اینوکوا افزایش پیدا کرد. حداقل غلظت بازدارندگی از رشد اسانس آویشن شیرازی برای باکتری های سودوموناس ائروژینوزا, سالمونلا تیفی موریوم, اشرشیا کلی, استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا اینوکوا به ترتیب 5/0, 25/0, 5/0, 25/0 و 25/0 میلی گرم بر میلی لیتر بود. حداقل غلظت کشندگی اسانس آویشن شیرازی برای تمامی سویه های بیماری زا 2 میلی گرم بر میلی لیتر بود. با توجه به نتایج این تحقیق, گیاه آویشن شیرازی از پتانسیل بالایی به عنوان نگهدارنده در صنعت غذا علاوه بر کاربرد آن به منظور طعم دهنده غذا و استفاده در دم نوش برخوردار است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفاری سامانی، الناز، جوینده، حسین، و علیزاده بهبهانی، بهروز. (1399). ارزیابی اثر متقابل دارویی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(104 )، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/378058/fa

    Vancouver: کپی

    صفاری سامانی الناز، جوینده حسین، علیزاده بهبهانی بهروز. ارزیابی اثر متقابل دارویی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(104 ):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/378058/fa

    IEEE: کپی

    الناز صفاری سامانی، حسین جوینده، و بهروز علیزاده بهبهانی، “ارزیابی اثر متقابل دارویی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 104 ، pp. 1–11، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378058/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button