مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

375
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره بره موم و اثر آن در جلوگیری از اکسیداسیون روغن آفتابگردان

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 130

چکیده

 بره موم یک ماده صمغی جمع آوری شده توسط زنبور عسل از منابع گیاهی مختلف است. هدف از این تحقیق, ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره بره موم در روغن آفتابگردان طی زمان نگهداری بود. در این پژوهش, ابتدا ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره های اتانولی, متانولی و آبی بره موم با استفاده از روش DPPH ارزیابی شد. نتایج نشان داد که عصاره متانولی بره موم بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی را داشت. سپس غلظت های مختلف عصاره متانولی (0, 5/0 و 1 درصد) به روغن آفتابگردان اضافه شده و به مدت 60 روز در دمای 25 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. برای مقایسه عصاره بره موم با آنتی اکسیدان های صنعتی, روغن آفتابگردان بازاری حاوی TBHQ نیز تهیه شده و همراه نمونه ها نگهداری شد. در طی زمان نگهداری, هر 20 روز یک بار, اندیس های پراکسید (PV), اسید تیوباربیتوریک (TBARS) و اسیدی اندازه گیری شدند. داده های حاصله با استفاده از طرح کاملا تصادفی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که افزودن آنتی اکسیدان به روغن آفتابگردان منجر به کاهش اندیس های PV, TBARS و اندیس اسیدی نمونه ها شد. از این نظر, غلظت 1 درصد عصاره متانولی بره موم کارآمدتر از غلظت 5/0 درصد و آنتی اکسیدان سنتزی بود. در طی زمان نگهداری, مقادیر اندیس های اکسیداتیو نمونه ها به تدریج افزایش یافت. در همه زمان های مورد مطالعه, بالاترین میزان اکسیداسیون مربوط به روغن خام بود. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که اختلاف معنی داری بین امتیازات طعم, رنگ و پذیرش کلی روغن حاوی عصاره بره موم و روغن آفتابگردان بازاری وجود نداشت, اما امتیاز مربوط به بو روغن حاوی عصاره بره موم کمتر از روغن بازاری بود. این گونه به نظر می رسد که عصاره متانولی بره موم دارای فعالیت آنتی اکسیدانی است که می توان از آن به عنوان یک آنتی اکسیدان در روغن و محصولات بر پایه روغن طی زمان نگهداری استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسفندیاری فرد، مازیار، و ضیاالحق، سیدحمیدرضا. (1399). بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره بره موم و اثر آن در جلوگیری از اکسیداسیون روغن آفتابگردان. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(107 )، 119-130. SID. https://sid.ir/paper/378078/fa

    Vancouver: کپی

    اسفندیاری فرد مازیار، ضیاالحق سیدحمیدرضا. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره بره موم و اثر آن در جلوگیری از اکسیداسیون روغن آفتابگردان. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(107 ):119-130. Available from: https://sid.ir/paper/378078/fa

    IEEE: کپی

    مازیار اسفندیاری فرد، و سیدحمیدرضا ضیاالحق، “بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره بره موم و اثر آن در جلوگیری از اکسیداسیون روغن آفتابگردان،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 107 ، pp. 119–130، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378078/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button