Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

379
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر حامل های مالتودکسترین و صمغ عربی بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی هیدرولیزشده های کازئین خشک شده به روش پاششی

صفحات

 صفحه شروع 131 | صفحه پایان 145

چکیده

 در این مطالعه, هیدرولیز آنزیمی کازیین با استفاده از آنزیم های آلکالاز و پانکراتین در شرایط بهینه انجام گرفت. سپس, اثر نوع و ترکیب حامل های مالتودکسترین و صمغ عربی بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی (مقدار رطوبت, فعالیت آبی, دانسیته توده, دانسیته ضربه, حلالیت, جاذب الرطوبه بودن), حفظ فعالیت آنتی اکسیدانی (مهار رادیکال آزاد ABTS, DPPH, مهار رادیکال هیدروکسیل, قدرت احیاءکنندگی, شلاته کنندگی یون آهن و مس), مورفولوژی و میانگین اندازه ذرات هیدرولیزشده های کازیین خشک شده به روش پاششی ارزیابی شدند. نتایج نشان دادند که مقدار رطوبت, فعالیت آبی, دانسیته توده, دانسیته ضربه و حلالیت به شکل یکسانی تحت تاثیر نوع و ترکیب حامل قرار دارند (05/0P<). مقدار جاذب الرطوبه بودن هیدرولیزشده های کازیین پس از فرآیند ریزپوشانی به شکل قابل ملاحظه ای کاهش یافت. فعالیت آنتی اکسیدانی هیدرولیزشده ها بسته به نوع آنزیم متفاوت بود. به طور مثال, مهار رادیکال های آزاد ABTS و هیدروکسیل در هیدرولیزشده های پانکراتین بیشتر از آلکالاز بودند (05/0P<). ترکیب مالتودکسترین و صمغ عربی بهترین اثر را در حفظ فعالیت مهار رادیکال های آزاد ABTS (%94/93-92/72), DPPH (%98/94-98/47), مهار رادیکال هیدروکسیل (%94/95-88/59), قدرت احیاءکنندگی (%99/65-98/94) و شلاته کنندگی یون های آهن (%98/61-98/38) و مس (%97/12-82/86) نشان داد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان دهنده وجود ذراتی با اندازه های مختلف و چروکیده بودند. نمونه های تولید شده با صمغ عربی, میانگین اندازه ذرات بزرگتری نسبت به مالتودکسترین دارا بودند. در نهایت, نتایج حاصل از این مطالعه نشان دهنده کارایی فرآیند خشک کردن پاششی بر تولید هیدرولیزشده های ریزپوشانی شده با ویژگی های فیزیکی, پایداری و آنتی اکسیدانی مناسب بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبربگلو، زهرا، کمالی شجاعی، آسا، سرابندی، خشایار، و صادقی ماهونک، علیرضا. (1399). اثر حامل های مالتودکسترین و صمغ عربی بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی هیدرولیزشده های کازئین خشک شده به روش پاششی. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(107 )، 131-145. SID. https://sid.ir/paper/378079/fa

    Vancouver: کپی

    اکبربگلو زهرا، کمالی شجاعی آسا، سرابندی خشایار، صادقی ماهونک علیرضا. اثر حامل های مالتودکسترین و صمغ عربی بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی هیدرولیزشده های کازئین خشک شده به روش پاششی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(107 ):131-145. Available from: https://sid.ir/paper/378079/fa

    IEEE: کپی

    زهرا اکبربگلو، آسا کمالی شجاعی، خشایار سرابندی، و علیرضا صادقی ماهونک، “اثر حامل های مالتودکسترین و صمغ عربی بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی هیدرولیزشده های کازئین خشک شده به روش پاششی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 107 ، pp. 131–145، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378079/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا