Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

597
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

519
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدقارچی اسانس مورت (Myrtus communis) بر پنی سیلیوم دیجیتاتوم و پنی سیلیوم ایتالیکوم (کپک های سبز و آبی میوه پرتقال)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 8

چکیده

 قارچ کش های شیمیایی زیادی برای کنترل عفونت های قارچی استفاده می شوند. با این وجود, تعدادی از این قارچ کش ها برای سلامتی انسان مضر هستند. امروزه, استفاده از مواد طبیعی مانند اسانس های روغنی و عصاره های گیاهی با کمترین عوارض جانبی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. مورت سبز (Hyssopus officinalis L), متعلق به خانواده Lamiaceae است که به طور وسیعی در ایران رشد می کند. هدف از این مطالعه, بررسی فعالیت اسانس مورت سبز برای کنترل سویه های قارچی پنی سیلیوم دیجیتاتوم و پنی سیلیوم ایتالیکوم در شرایط آزمایشگاهی بود. ارزیابی فعالیت ضدقارچی اسانس مورت سبز به روش های کربی-بویر, چاهک آگار, رقت لوله ای (ماکرودایلوشن براث) و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد. نتایج نشان داد که قطر هاله عدم رشد (روش کربی-بویر) برای سویه های قارچی پنی سیلیوم دیجیتاتوم و پنی سیلیوم ایتالیکوم به ترتیب 60/10 و 70/9 میلی متر بود. قطر هاله عدم رشد (روش چاهک آگار) برای سویه های قارچی پنی سیلیوم دیجیتاتوم و پنی سیلیوم ایتالیکوم به ترتیب 30/12 و 50/10 میلی متر بود. حداقل غلظت مهارکنندگی برای سویه های قارچی پنی سیلیوم دیجیتاتوم و پنی سیلیوم ایتالیکوم به ترتیب 64 و 128 میلی گرم بر میلی لیتر بود. حداقل غلظت کشندگی اسانس مورت سبز نیز به ترتیب 512 و 512 میلی گرم بر میلی لیتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحمتی جنیدآباد، مصطفی، و علیزاده بهبهانی، بهروز. (1399). بررسی اثر ضدقارچی اسانس مورت (Myrtus communis) بر پنی سیلیوم دیجیتاتوم و پنی سیلیوم ایتالیکوم (کپک های سبز و آبی میوه پرتقال). علوم و صنایع غذایی ایران، 17(109 )، 1-8. SID. https://sid.ir/paper/378090/fa

    Vancouver: کپی

    رحمتی جنیدآباد مصطفی، علیزاده بهبهانی بهروز. بررسی اثر ضدقارچی اسانس مورت (Myrtus communis) بر پنی سیلیوم دیجیتاتوم و پنی سیلیوم ایتالیکوم (کپک های سبز و آبی میوه پرتقال). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(109 ):1-8. Available from: https://sid.ir/paper/378090/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی رحمتی جنیدآباد، و بهروز علیزاده بهبهانی، “بررسی اثر ضدقارچی اسانس مورت (Myrtus communis) بر پنی سیلیوم دیجیتاتوم و پنی سیلیوم ایتالیکوم (کپک های سبز و آبی میوه پرتقال)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 109 ، pp. 1–8، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378090/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا