Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

333
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

476
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین زمان برداشت مناسب و قابلیت انبارمانی تعدادی از ارقام و ژنوتیپ های امیدبخش به (Cydonia oblonga Mill. ) در شرایط سردخانه

صفحات

 صفحه شروع 639 | صفحه پایان 653

چکیده

 نتیجه شناسایی و جمع آوری ژنوتیپ های ” به“ در استان اصفهان, دستیابی به ژنوتیپ های امید بخش” به“ بوده است. با توجه به اینکه ارزیابی خصوصیات انبارمانی و تعیین میزان مقاومت به نابسامانی های پس از برداشت در محصولات باغی از اهمیت وافری برخوردار است, این تحقیق با هدف تعیین مناسب ترین زمان برداشت و بررسی طول دوره انبارمانی برخی ژنوتیپ های امید بخش ” به“ حاصل از جمع آوری ژرم-پلاسم انجام گرفت. به این منظور میوه های ارقام ” به“ ویدوجا و ” به“ اصفهان به همراه ژنوتیپ های KVD2 و KVD4 به عنوان ژنوتیپ های امید بخش در تاریخ های 15, 23 و 30 مهر ماه سال 1395 از ایستگاه تحقیقات مبارکه برداشت شدند. میوه ها به سردخانه با دمای 1± 0 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 5± 90 درصد منتقل گردیدند. صفات مورد ارزیابی در زمان برداشت و نیز در فواصل یک ماهه به مدت پنج ماه پس از نگهداری در سردخانه طی آزمایش فاکتوریل در پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار و 10 میوه در هر تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. طبق نتایج, بیش ترین کاهش وزن در ماه پنجم انبارمانی دیده شد. در این ماه, ” به“ اصفهان و ویدوجا به ترتیب بیش-ترین و کم ترین درصد کاهش وزن را نشان دادند. بیش ترین مواد جامد محلول و شاخص طعم در برداشت سوم و ماه پنجم و چهارم انبارمانی دیده شد. بیش ترین شاخص طعم متعلق به ” به“ اصفهان و ویدوجا بود. بیش ترین سفتی بافت میوه در زمان برداشت برای ” به“ اصفهان و ژنوتیپ KVD2 و کم ترین آن برای ژنوتیپ KVD4 و پس از پنج ماه انبارمانی به دست آمد. ژنوتیپ KVD4 در زمان برداشت, بیش ترین و ” به“ اصفهان, ویدوجا و KVD2 پس از انبارمانی پنج ماهه کم ترین محتوای فنول کل را نشان دادند. ژنوتیپ KVD4 و ” به“ اصفهان در زمان برداشت بیش ترین محتوای پکتین را نشان دادند. افزایش دوره انبارمانی مقدار پکتین و فنول را کاهش داد. قهوه ای شدن سطحی از ماه چهارم انبارمانی آغاز شد و اختلاف معنی داری با مقدار این صفت در ماه پنجم نداشت. در نهایت بهترین زمان برداشت برای ارقام و ژنوتیپ های اصفهان, ویدوجا, KVD2 و KVD4 به ترتیب 185, 200, 200 و 193 روز پس از تمام گل بود. نگهداری میوه ارقام ” به“ اصفهان و ویدوجا و ژنوتیپ KVD4 به مدت چهار ماه و میوه ژنوتیپ KVD2 به مدت پنج ماه در سردخانه قابل توصیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تاتاری، مریم، محلوجی، مهرداد، و قربانی، ابراهیم. (1398). تعیین زمان برداشت مناسب و قابلیت انبارمانی تعدادی از ارقام و ژنوتیپ های امیدبخش به (Cydonia oblonga Mill. ) در شرایط سردخانه. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 33(4 )، 639-653. SID. https://sid.ir/paper/378550/fa

    Vancouver: کپی

    تاتاری مریم، محلوجی مهرداد، قربانی ابراهیم. تعیین زمان برداشت مناسب و قابلیت انبارمانی تعدادی از ارقام و ژنوتیپ های امیدبخش به (Cydonia oblonga Mill. ) در شرایط سردخانه. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1398؛33(4 ):639-653. Available from: https://sid.ir/paper/378550/fa

    IEEE: کپی

    مریم تاتاری، مهرداد محلوجی، و ابراهیم قربانی، “تعیین زمان برداشت مناسب و قابلیت انبارمانی تعدادی از ارقام و ژنوتیپ های امیدبخش به (Cydonia oblonga Mill. ) در شرایط سردخانه،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 33، no. 4 ، pp. 639–653، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378550/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا