Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

703
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

591
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سطوح مختلف کود آلی جلبک دریایی بر شاخصه های رشد، عملکرد و میزان اسانس گیاه دارویی مرزه (Satureja hortensis L. )

صفحات

 صفحه شروع 685 | صفحه پایان 696

چکیده

 تولید ارگانیک یکی از ارکان مهم صنعت گیاهان دارویی است و استفاده از کودهای آلی در این مبحث بسیار مورد توجه می باشد. امروزه عصاره جلبک های دریایی به عنوان یک کود آلی به منظور افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاهان دارویی و هم چنین مقاومت به تنش های محیطی استفاده می شود. مرزه یکی از گیاهان دارویی و ادویه ای است که سطح زیر کشت بالایی در کشورمان جهت مصارف غذایی و دارویی دارد. به منظور بررسی اثر محلول پاشی غلظت های مختلف کود آلی جلبک دریایی بر روی شاخصه های رشد, وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه, درصد و عملکرد اسانس گیاه مرزه, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس در سال 1396 اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل محلول پاشی سطوح مختلف غلظت کود جلبک دریایی شامل مقادیر صفر (شاهد), 5/2, 5 و 10 میلی لیتر بر لیتر به میزان سه مرتبه در طول فصل رشد بود. نتایج حاصل از اندازه گیری متغیرهای رشدی نشان داد که غلظت های مختلف کود جلبک دریایی استفاده شده در این آزمایش بر صفات تعداد شاخه های فرعی, وزن خشک اندام هوایی, وزن تر و خشک ریشه, طول و عرض برگ, ارتفاع بوته و شاخص اسپد در سطح احتمال یک درصد تاثیر معنی داری داشت. هم چنین سطوح مختلف کود جلبک دریایی بر صفات وزن تر اندام هوایی, درصد و عملکرد اسانس در سطح احتمال 5 درصد تاثیر معنی داری داشت. مقایسه میانگین ها نشان داد که بیشترین مقدار برای صفات تعداد شاخه های فرعی (44/35 عدد در بوته), طول و عرض برگ (22/43 و 07/8 میلی متر), قطر ساقه (00/5 میلی متر), وزن تر و خشک ریشه (به ترتیب 17/15 و 42/6 گرم), وزن تر و خشک اندام هوایی بوته (01/181 و 69/37 گرم), شاخص اسپد (13/48) مربوط به تیمار کاربرد 10 میلی لیتر کود جلبک دریایی و کم ترین آن مربوط به تیمار شاهد بود. هم چنین بیشترین ارتفاع بوته (66/54 سانتی متر) و درصد و عملکرد اسانس به ترتیب به میزان 51/2 درصد و 28/6 گرم در متر مربع مربوط به تیمار 5 میلی لیتر کود جلبک دریایی بود. به طور کلی و با در نظر گرفتن نتایج حاصل از این آزمایش می توان عکس العمل گیاه دارویی مرزه را به کاربرد کود آلی جلبک دریایی به ترتیب در سطوح 5 و 10 میلی لیتر در لیتر مثبت ارزیابی نمود و آن را در برنامه توصیه کودی کشاورزان قرار داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، علی، عبادی، محمدتقی، و پیرانی، حسن. (1398). بررسی تاثیر سطوح مختلف کود آلی جلبک دریایی بر شاخصه های رشد, عملکرد و میزان اسانس گیاه دارویی مرزه (Satureja hortensis L. ). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 33(4 )، 685-696. SID. https://sid.ir/paper/378552/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی علی، عبادی محمدتقی، پیرانی حسن. بررسی تاثیر سطوح مختلف کود آلی جلبک دریایی بر شاخصه های رشد, عملکرد و میزان اسانس گیاه دارویی مرزه (Satureja hortensis L. ). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1398؛33(4 ):685-696. Available from: https://sid.ir/paper/378552/fa

    IEEE: کپی

    علی رضایی، محمدتقی عبادی، و حسن پیرانی، “بررسی تاثیر سطوح مختلف کود آلی جلبک دریایی بر شاخصه های رشد, عملکرد و میزان اسانس گیاه دارویی مرزه (Satureja hortensis L. )،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 33، no. 4 ، pp. 685–696، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378552/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا