Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

423
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

509
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه و بررسی ترکیب شیمیایی و اثرات ضدمیکروبی اسانس زوفا (Hyssopus officinalis) و اسانس کندر (Boswellia carteri) علیه تعدادی از میکروارگانیسم های شاخص عفونت و مسمومیت غذایی در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 30

چکیده

 زوفا (Hyssopus officinalis) و کندر (Boswellia carteri) به عنوان دوگیاه دارویی ارزشمند, در طب دارویی سنتی کاربرد فراوانی دارند. با توجه به افزایش مقاومت میکروارگانیسم های بیماری زا به آنتی بیوتیک ها و افزایش هزینه های درمان, توجه به ترکیبات با منشا طبیعی توسعه یافته است. در این مطالعه, اسانس زوفا و کندر به صورت جداگانه به روش تقطیر با آب استخراج گردیدند. اجزای تشکیل دهنده اسانس به وسیله GC/MS شناسایی شدند. تعیین قطر هاله عدم رشد و حداقل غلظت بازدارندگی رشد به ترتیب با روش های انتشار دیسک در آگار و رقت سازی در مایع انجام شد. جهت تشخیص حداقل غلظت کشندگی, از خانه هایی که فاقد تغییر رنگ بودند, استفاده شد. در این مطالعه, به ترتیب 24 و 22 ترکیب در اسانس زوفا و کندر شناسایی شد. ترکیب عمده اسانس زوفا را, cis-3-pinanone (2/28%) تشکیل می داد. و عمده ترین ترکیب اسانس کندر – pineneα (22%) بود. هر دو اسانس زوفا و کندر دارای بالاترین تاثیر علیه باکتری-های استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس بودند, و کمترین میزان قطر هاله عدم رشد مربوط به باکتری های گرم منفی اشرشیاکلی و سودوموناس ائروژینوزا بود. از سویی در این تحقیق مشخص شد که مخمر کاندیدا آلبیکنس حساس تر از کپک آسپرژیلوس نیجر در برابر هر دو اسانس بود (p<0. 05). نتایج نشان داد که گیاهان از نظر فرآورده های ثانویه مثل ترپنوئیدها, آلکالوئیدها و فلاوونوئیدها بسیار غنی هستند که بیشتر آنها دارای اثرات ضدمیکروبی می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیرنیا، مطهره، طباطبایی یزدی، فریده، مرتضوی، سیدعلی، و محبی، محبت. (1399). مقایسه و بررسی ترکیب شیمیایی و اثرات ضدمیکروبی اسانس زوفا (Hyssopus officinalis) و اسانس کندر (Boswellia carteri) علیه تعدادی از میکروارگانیسم های شاخص عفونت و مسمومیت غذایی در شرایط آزمایشگاهی. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(105 )، 15-30. SID. https://sid.ir/paper/378790/fa

    Vancouver: کپی

    پیرنیا مطهره، طباطبایی یزدی فریده، مرتضوی سیدعلی، محبی محبت. مقایسه و بررسی ترکیب شیمیایی و اثرات ضدمیکروبی اسانس زوفا (Hyssopus officinalis) و اسانس کندر (Boswellia carteri) علیه تعدادی از میکروارگانیسم های شاخص عفونت و مسمومیت غذایی در شرایط آزمایشگاهی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(105 ):15-30. Available from: https://sid.ir/paper/378790/fa

    IEEE: کپی

    مطهره پیرنیا، فریده طباطبایی یزدی، سیدعلی مرتضوی، و محبت محبی، “مقایسه و بررسی ترکیب شیمیایی و اثرات ضدمیکروبی اسانس زوفا (Hyssopus officinalis) و اسانس کندر (Boswellia carteri) علیه تعدادی از میکروارگانیسم های شاخص عفونت و مسمومیت غذایی در شرایط آزمایشگاهی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 105 ، pp. 15–30، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378790/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا