مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,934
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیب های شیمیایی اسانس سه گونه از جنس پونه سا (.Nepeta L) در منطقه کاشان

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 175

کلیدواژه

پونه سای یزدی (.Nepeta gloeocephala Rech. F)Q2
پونه سای قهرودی (N. sessilifolia Bunge)Q2
پونه سای تنک (.N. laxiflora Benth)Q2

چکیده

 جنس پونه سا (Nepeta L.) متعلق به خانواده نعناعیان, دارای گونه های دارویی و اسانس دار بسیار ارزشمندی است که تاکنون بالغ بر 250 گونه از این جنس در جهان و 67 گونه از ایران گزارش شده است. در این تحقیق ترکیب های شیمیایی اسانس سه گونه از جنس پونه سای منطقه کاشان به نام های پونه سای یزدی (.Nepeta gloeocephala Rech. F).), پونه سای قهرودی (N. sessilifolia Bunge) و پونه سای تنک (.N. laxiflora Benth).) مورد بررسی قرار گرفته اند. این گونه ها انحصاری ایران بوده و به ترتیب در ارتفاعات درین, قهرود و مشهد اردهال کاشان دارای رویشگاه های طبیعی می باشند. سرشاخه های گلدار گونه های یاد شده در بهار و تابستان سال 1384 جمع آوری و در شرایط آزمایشگاه خشک شدند و به روش تقطیر با آب (Hydrodistillation) اسانس گیری شدند. برای شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس, از دستگاه های گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل شده به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده شد. 29 ترکیب در اسانس گیاه پونه سای یزدی شناسایی شد که اجزای اصلی آن 1,8-سینئول (35.2%), بتا-پینن (21.7%), سابینن (7.7%), ترانس-بتا-اوسیمن (7.1%), آلفا-پینن (7.1%) و سیس-اوسیمن (6.9%) بودند. 33 ترکیب در اسانس گیاه پونه سای قهرودی شناسایی شد که اجزای اصلی آن اسپاتولنول (25.7%), لاواندولیل استات (16.7%), لیمونن (6.4%) و ژرانیل استات (4.2%) بودند. همچنین تعداد 30 ترکیب در اسانس پونه سای تنک شناسایی شد که بیشترین ترکیب های تشکیل دهنده اسانس این گیاه به ترتیب شامل: آلفا-پینن (19.7%), 8,1-سینئول (11.8%), آلفا-بیسابولول (6.9%) و دلتا-کادینن (6.82%) می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بتولی، حسین، و صفایی قمی، جواد. (1391). مقایسه ترکیب های شیمیایی اسانس سه گونه از جنس پونه سا (.Nepeta L) در منطقه کاشان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 28(1 (پیاپی 55))، 161-175. SID. https://sid.ir/paper/379063/fa

    Vancouver: کپی

    بتولی حسین، صفایی قمی جواد. مقایسه ترکیب های شیمیایی اسانس سه گونه از جنس پونه سا (.Nepeta L) در منطقه کاشان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1391؛28(1 (پیاپی 55)):161-175. Available from: https://sid.ir/paper/379063/fa

    IEEE: کپی

    حسین بتولی، و جواد صفایی قمی، “مقایسه ترکیب های شیمیایی اسانس سه گونه از جنس پونه سا (.Nepeta L) در منطقه کاشان،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 28، no. 1 (پیاپی 55)، pp. 161–175، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/379063/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا