مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

462
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

613
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر خشکی ناحیه ای و کم آبیاری بر خصوصیات رشدی گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

کم آبیاری یکی از روش های بهینه سازی مصرف آب در اراضی فاریاب است. بدین منظور آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار روی گوجه فرنگی رقم فلات در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 97-1396 اجرا شد. عامل اصلی شامل سه روش آبیاری (آبیاری متداول, خشک کردن جزئی منطقه ریشه به طور ثابت و خشک کردن جزئی منطقه ریشه به طور متغیر) و سه سطح کم آبیاری (50, 75 و 100 درصد نیاز آبی) بود. نتایج نشان داد که بیش ترین میزان رنگ دانه های فتوسنتزی در تیمار خشک کردن جزئی منطقه ریشه به طور متغیر و کمترین آن در روش خشک کردن جزئی منطقه ریشه به طور ثابت مشاهده شد. بیش ترین ارتفاع بوته در روش خشک کردن جزئی منطقه ریشه به طور ثابت با ارتفاع 8/68 سانتی متر مشاهده شد. نتایج نشان داد که بیشترین شاخص سطح برگ (15/2), وزن ساقه خشک (5/76 گرم در بوته), وزن خشک برگ (6/72 گرم در بوته), عملکرد میوه (50/4 کیلوگرم در مترمربع) مربوط به تیمار 100 درصد نیاز آبی بود. بر اساس نتایج آزمایش, بیشترین صفات مذکور به ترتیب در آبیاری متداول, خشک کردن جزئی منطقه ریشه به طور ثابت و خشک کردن جزئی منطقه ریشه به طور متغیر مشاهده شد و روش خشک کردن جزئی منطقه ریشه به طور ثابت نسبت به خشک کردن جزئی منطقه ریشه به طور متغیر عملکرد بیشتری داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی تیزآبی، سیما، گلدانی، مرتضی، و نباتی، جعفر. (1399). تأثیر خشکی ناحیه ای و کم آبیاری بر خصوصیات رشدی گوجه فرنگی. مجله آبیاری و زهکشی ایران، 14(1 )، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/379149/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی تیزآبی سیما، گلدانی مرتضی، نباتی جعفر. تأثیر خشکی ناحیه ای و کم آبیاری بر خصوصیات رشدی گوجه فرنگی. مجله آبیاری و زهکشی ایران[Internet]. 1399؛14(1 ):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/379149/fa

    IEEE: کپی

    سیما صالحی تیزآبی، مرتضی گلدانی، و جعفر نباتی، “تأثیر خشکی ناحیه ای و کم آبیاری بر خصوصیات رشدی گوجه فرنگی،” مجله آبیاری و زهکشی ایران، vol. 14، no. 1 ، pp. 1–13، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/379149/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button