Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

338
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

433
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر چینه سرمایی بر صفات جوانه زنی بذر سه اکوتیپ فندق جنگلی (.Corylus avellana L)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 جوانه زنی بذر فندق به دلیل پوسته ی سخت و دوره ی خواب با مشکلاتی روبه روست. تحقیق حاضر با هدف فائق آمدن بر این مشکلات برای بهبود صفات جوانه زنی انجام گرفت. به این منظور, بذرهای رسیده ی سه اکوتیپ فندق شامل مناطق مَکِش (جنگل آق اِولَر در تالش), فندقلو (جنگل فندقلوی اردبیل) و مکیدی (جنگل ارسباران) در اوایل پاییز جمع آوری شد. سپس بذورِ با پوسته و بدون پوسته پس از لایه گذاری در ماسه ی مرطوب در یخچال (دمای 1 ± 5 درجه ی سانتی گراد) به مدت 90 و120 روز نگهداری شد. نمونه هایی نیز بدون لایه گذاری (شاهد, یا بدون تیمار) منظور شد. سپس بذرها به اتاق (22-20 درجه ی سانتی گراد) منتقل شدند و جوانه زنی شان روزانه یادداشت شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. بیشترین میزان جوانه زنی (51/66 درصد), سرعت جوانه زنی (2/86 عدد در روز), یکنواختی جوانه-زنی (4/28 عدد در روز) و قدرت جوانه زنی بذر (45/33 درصد), طول ریشه چه (11/55 سانتی متر), طول ساقه چه (10/35 سانتی متر) و شاخص بنیه (112/84) به بذرهای بدون پوسته ی اکوتیپ مکش با چهار ماه چینه سرمایی تعلق داشت. بذرهای با پوسته ی هر سه اکوتیپ با دوره ی چینه سرمایی به ویژه 120 روز, از درصد جوانه زنی (حدود 40 درصد) و شاخص بنیه ی بذر (حدود 70) قابل قبولی برخوردار بودند. به طور کلی, در هر سه اکوتیپ فندق, بذرهای بدون پوسته نسبت به بذرهای باپوسته قابلیت بهتری برای جوانه زنی دارند. با وجود این, در صورت استفاده از بذرهای باپوسته برای تکثیر در نهالستان یا کاشت مستقیم بذر در عرصه های مخروبه ی جنگلی, بهتر است بذرها دوره ی سرمادهی (تا حد امکان 120 روز) را طی کنند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستمی کیا، یونس، طبری کوچکسرایی، مسعود، اصغرزاده، احمد، و رحمانی، احمد. (1397). اثر چینه سرمایی بر صفات جوانه زنی بذر سه اکوتیپ فندق جنگلی (.Corylus avellana L). جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)، 71(1 )، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/380188/fa

    Vancouver: کپی

    رستمی کیا یونس، طبری کوچکسرایی مسعود، اصغرزاده احمد، رحمانی احمد. اثر چینه سرمایی بر صفات جوانه زنی بذر سه اکوتیپ فندق جنگلی (.Corylus avellana L). جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1397؛71(1 ):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/380188/fa

    IEEE: کپی

    یونس رستمی کیا، مسعود طبری کوچکسرایی، احمد اصغرزاده، و احمد رحمانی، “اثر چینه سرمایی بر صفات جوانه زنی بذر سه اکوتیپ فندق جنگلی (.Corylus avellana L)،” جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)، vol. 71، no. 1 ، pp. 1–12، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/380188/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا