مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

399
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

670
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه شاخص های انرژی در تولید چهار گونه گیاه دارویی (نعناع فلفلی، ترخون، ریحان و مرزه زراعی)

صفحات

 صفحه شروع 183 | صفحه پایان 194

چکیده

 استقبال بالای تولیدکنندگان محصولات کشاورزی به تولید گیاهان دارویی سبب تأمل در راستای افزایش عملکرد این محصولات شده که این امر به طور مشخص با مکانیزه کردن تولید و نیز صرف انرژی بیشتر قابل دستیابی است؛ بنابراین ارزیابی های انرژی در تمامی مراحل تولید این محصولات لازم و ضروری می باشد. این تحقیق به صورت میدانی و با تهیه پرسشنامه و مصاحبه با تولیدکنندگان در مناطقی از استان های تهران و البرز در سال 1397 و بر روی چهار گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ), ترخون (Artemisia dracunculus L. ), ریحان (Ocimum basilicum L. ) و مرزه (Satureja hortensis L. ) انجام شد. نتایج نشان داد که در بین تمامی نهاده های مصرف شده در این طرح دو نهاده کودهای شیمیایی و الکتریسیته با اختلاف بالای 80%, بیشترین درصد مصرف انرژی را در بین تمامی نهاده های مصرفی به خود اختصاص داده اند. پس از برآورد شاخص های انرژی, شاخص بازده انرژی برای تمام محصولات مورد مطالعه, بیشتر از یک بدست آمد که این موضوع بیانگر انرژی ده بودن سیستم های تولید این محصولات می باشد. همچنین گیاه دارویی مرزه با بازدهی انرژی 3. 37 مناسب ترین محصول از نظر مصرف و تولید انرژی شناخته شد. از نظر شاخص انرژی خالص نیز گیاه مرزه با تولید خالص انرژی 281457 مگاژول در هکتار بیشترین بازگشت انرژی را در بین تمام محصولات مورد مطالعه به خود اختصاص داد. برآورد شاخص مکانیزاسیون در مصرف انرژی نشان داد که در تولید هر چهار محصول نسبت کمی از مصرف انرژی مرتبط با مکانیزاسیون است (0. 23 تا 0. 26) و این موضوع لزوم افزایش مکانیزاسیون در تولید این محصولات را بیش از پیش نمایان کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، روح اله، گرجی چاکسپاری، عباس، عباس زاده، بهلول، و عراقی، محمدکاظم. (1399). مقایسه شاخص های انرژی در تولید چهار گونه گیاه دارویی (نعناع فلفلی, ترخون, ریحان و مرزه زراعی). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 36(2 (پیاپی 100) )، 183-194. SID. https://sid.ir/paper/381066/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی روح اله، گرجی چاکسپاری عباس، عباس زاده بهلول، عراقی محمدکاظم. مقایسه شاخص های انرژی در تولید چهار گونه گیاه دارویی (نعناع فلفلی, ترخون, ریحان و مرزه زراعی). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1399؛36(2 (پیاپی 100) ):183-194. Available from: https://sid.ir/paper/381066/fa

    IEEE: کپی

    روح اله رحیمی، عباس گرجی چاکسپاری، بهلول عباس زاده، و محمدکاظم عراقی، “مقایسه شاخص های انرژی در تولید چهار گونه گیاه دارویی (نعناع فلفلی, ترخون, ریحان و مرزه زراعی)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 36، no. 2 (پیاپی 100) ، pp. 183–194، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/381066/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button