مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

491
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

615
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی پایداری نظام های تولید سیر، پیاز و گندم سیستان با تحلیل تلفیقی امرژی و اقتصادی

صفحات

 صفحه شروع 269 | صفحه پایان 288

چکیده

 اهداف: سیستان یکی از مناطق مهم تولید کننده گندم کشور است, با این حال در طول سال های گذشته در بسیاری از مناطق تولید گندم با سبزیجاتی نظیر پیاز و سیر جایگزین شده است. مواد و روش ها: برای تحلیل دلایل این تغییر, بهره وری و پایداری تولید نظام های گندم, پیاز و سیر با استفاده از تکنیک های امرژی و اقتصادی در سال های 1397 و 1398 ارزیابی شد. به منظور یکسانی شرایط, اطلاعات مورد نیاز برای این مطالعه از دو روستای کریم کشته و صفرزائی زابل جمع آوری شدند. یافته ها: کل امرژی حمایت کننده نظام های تولید گندم, پیاز و سیر به ترتیب 1016×45/2, 1016×12/3 و 1016×73/4 ام ژول خورشیدی در هکتار بود. منابع غیر رایگان به ترتیب 9/55, 4/53 و 4/65 درصد از کل امرژی ورودی نظام های تولید گندم, پیاز و سیر را به خود اختصاص دادند. سهم زیاد نهاده های غیر رایگان که معمولا از خارج نظام وارد می شود نشان می دهد که هر سه نظام مورد مطالعه, نظام هایی باز می باشند که به شدت تحت تاثیر ورودی های خریداری شده قرار می گیرند. ترکیب نهاده های امرژی برای سه نظام تا حد زیادی با هم تفاوت داشت. نسبت عملکرد امرژی برای نظام های تولید گندم, پیاز و سیر به ترتیب 27/1, 15/1 و 90/1 بود. این مقادیر پایین نشان داد که در بسیاری از فرآیندهای این نظام ها از نهاده های محلی رایگان بهره برداری می شود. نسبت بار زیست محیطی تولید سیر نسبت به گندم و پیاز بالا تر بود, بنابراین شاخص پایداری محیطی آن بالاتر از گندم و پیاز بود. تحلیل های اقتصادی نشان داد, نسبت سود به هزینه و سود خالص در سیر نسبت به پیاز و گندم بالاتر بود. نتیجه گیری: به عنوان یک نتیجه کلی, این تحلیل ها نشان داد که عملکرد محیط زیستی بهتر یک نظام تولیدی با عملکرد اقتصادی بدتر آن همراه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یاسینی، حسین، قنبری، سیداحمد، اصغری پور، محمدرضا، و سیدآبادی، اسماعیل. (1399). ارزیابی پایداری نظام های تولید سیر, پیاز و گندم سیستان با تحلیل تلفیقی امرژی و اقتصادی. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 30(2 )، 269-288. SID. https://sid.ir/paper/381080/fa

    Vancouver: کپی

    یاسینی حسین، قنبری سیداحمد، اصغری پور محمدرضا، سیدآبادی اسماعیل. ارزیابی پایداری نظام های تولید سیر, پیاز و گندم سیستان با تحلیل تلفیقی امرژی و اقتصادی. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛30(2 ):269-288. Available from: https://sid.ir/paper/381080/fa

    IEEE: کپی

    حسین یاسینی، سیداحمد قنبری، محمدرضا اصغری پور، و اسماعیل سیدآبادی، “ارزیابی پایداری نظام های تولید سیر, پیاز و گندم سیستان با تحلیل تلفیقی امرژی و اقتصادی،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 30، no. 2 ، pp. 269–288، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/381080/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button