مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

629
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

257
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی منابع ایجاد ضایعات طی فرآیند تولید نیشکر و ارائه راهکارهای کاهش ضایعات

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 77

کلیدواژه

تحلیل سلسله مراتبی (AHP)Q2

چکیده

نیشکر با سطح زیر کشت 110 هزار هکتار یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی-صنعتی کشور است. فرآیند تولید این محصول, ضایعات بالایی به دنبال دارد. بخشی از این ضایعات مربوط به شرایط تولید محصول در مزرعه و بخشی مربوط به فرآوری تولید شکر از نیشکر در کارخانه است. هدف از این مطالعه, بررسی, شناسایی و اولویت بندی منابع ایجاد ضایعات طی فرآیند تولید نیشکر و ارائه راهکارهای کاهش ضایعات می باشد. برای یافتن منابع ایجاد ضایعات طی فرآیند تولید محصول نیشکر از طریق مصاحبه و نظرخواهی از کارشناسان و متخصصان واحدهای تولیدی در کشت و صنعت ها درباره منابع ایجاد ضایعات در طی فرآیند تولید اقدام شد. با توجه به نتایج حاصله, منابع ایجاد ضایعات به صورت مراحل امور زیربنایی و تهیه زمین, کاشت, داشت, برداشت, حمل نی, بازرویی و صنعت طبقه بندی شد. به منظور اولویت بندی این منابع از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) استفاده شد. بدین منظور, داده ها با تکمیل پرسشنامه هایی توسط 32 نفر از متخصصان و کارشناسان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان در سال زراعی 95-1394 جمع آوری شد. اساس کار, اولویت بندی منابع ایجاد ضایعات در فرآیند تولید نیشکر از طریق تخصیص وزن نسبی به معیارها و گزینه ها با توجه به نظرهای ارائه شده در پرسش نامه ها بود. با استفاده از نرم افزار Expert choice تحلیل سلسله مراتبی انجام گرفت. نتایج نشان داد که مرحله برداشت مهم ترین منبع است. حمل نی, فرآوری پس از برداشت و صنعت, مرحله کاشت, مرحله داشت, مرحله بازرویی و مرحله تهیه زمین به ترتیب در رتبه های بعدی قرار گرفتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ذکی دیزجی، حسن، و منجزی، نسیم. (1397). ارزیابی منابع ایجاد ضایعات طی فرآیند تولید نیشکر و ارائه راهکارهای کاهش ضایعات. ماشین های کشاورزی، 8(1 (پیاپی 15) )، 67-77. SID. https://sid.ir/paper/381435/fa

    Vancouver: کپی

    ذکی دیزجی حسن، منجزی نسیم. ارزیابی منابع ایجاد ضایعات طی فرآیند تولید نیشکر و ارائه راهکارهای کاهش ضایعات. ماشین های کشاورزی[Internet]. 1397؛8(1 (پیاپی 15) ):67-77. Available from: https://sid.ir/paper/381435/fa

    IEEE: کپی

    حسن ذکی دیزجی، و نسیم منجزی، “ارزیابی منابع ایجاد ضایعات طی فرآیند تولید نیشکر و ارائه راهکارهای کاهش ضایعات،” ماشین های کشاورزی، vol. 8، no. 1 (پیاپی 15) ، pp. 67–77، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/381435/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button