Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

390
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

481
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره گیاه اسپند بر جمعیت باکتریایی محلول نگهدارنده و عمر گلجایی ارقام ‘ Stanza’ و ‘ Pink Elegance’ گل شاخه بریده ژربرا

صفحات

 صفحه شروع 171 | صفحه پایان 184

چکیده

 تیمار محلول های نگهدارنده گل هایبریده با مواد باکتری کش یکی از راه های کاهش انسداد آوندی و افزایش عمرگلجایی می باشد. در این پژوهش عصاره آبی-الکلی گیاه اسپند در غلظت های صفر, 25/0, 5/0, 75/0 و 1 درصد به مدت 3, 6 و 9 روز در دمای 1± 22 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 70 درصد بر جمعیت باکتری های محلول نگهدارنده و برخی خصوصیات کیفی رقم های ‘ Stanza’ و ‘ Pink Elegance’ گل بریده ژربرا به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در بهار سال 1397 در دانشگاه ایلام مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر بازدارندگی عصاره ها بر رشد باکتری های گرم مثبت بیشتر از باکتری های گرم منفی بود و با افزایش غلظت عصاره اسپند, اثر بازدارندگی نیز افزایش یافت. همچنین تحت تأثیر تیمارها, رقم ‘ Stanza’ نسبت به رقم‘ Pink Elegance’ از کیفیت بهتر و عمر گلجایی بیشتری برخوردار بود. با افزایش مدت زمان نگهداری گل ها, کیفیت آن ها کاهش یافت, ولی در مرتبه اول غلظت 25/0 و سپس 5/0 درصد عصاره اسپند علاوه بر کاهش جمعیت باکتری ها در محلول گلجایی و انتهای ساقه, باعث کاهش نشت یونی ساقه و گلبرگ, حفظ کیفیت (تغییر رنگ محلول گلجایی, ساقه و گلبرگ), وزن تر نسبی, قطر ساقه, مواد جامد محلول و حفظ آنزیم های کاتالاز و فنیل آلانین آمونیالیاز نسبت به نمونه های شاهد شدند و عمر گلجایی گل های ژربرا را افزایش دادند. غلظت های 75/0 و یک درصد اگرچه جمعیت میکروبی محلول گلجایی و انتهای ساقه را کاهش دادند ولی در حفظ کیفیت و عمر گلجایی گل های ژربرا اثر قابل توجهی نداشتند که می تواند به دلیل افزایش غلظت مواد آللوپاتیک در آن ها باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، میثم، اعلایی، میترا، و صیدی، مهدی. (1399). اثر عصاره گیاه اسپند بر جمعیت باکتریایی محلول نگهدارنده و عمر گلجایی ارقام ‘ Stanza’ و ‘ Pink Elegance’ گل شاخه بریده ژربرا. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 43(2 )، 171-184. SID. https://sid.ir/paper/381710/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی میثم، اعلایی میترا، صیدی مهدی. اثر عصاره گیاه اسپند بر جمعیت باکتریایی محلول نگهدارنده و عمر گلجایی ارقام ‘ Stanza’ و ‘ Pink Elegance’ گل شاخه بریده ژربرا. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1399؛43(2 ):171-184. Available from: https://sid.ir/paper/381710/fa

    IEEE: کپی

    میثم محمدی، میترا اعلایی، و مهدی صیدی، “اثر عصاره گیاه اسپند بر جمعیت باکتریایی محلول نگهدارنده و عمر گلجایی ارقام ‘ Stanza’ و ‘ Pink Elegance’ گل شاخه بریده ژربرا،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 43، no. 2 ، pp. 171–184، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/381710/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا