مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

441
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر پرایمینگ بذر بر خصوصیات رشدی فلفل دلمه ای تحت آبیاری با آب مغناطیسی.

صفحات

 صفحه شروع 436 | صفحه پایان 445

چکیده

 افزایش جمعیت در کشور نیاز به افزایش تولید محصولات کشاورزی دارد. استفاده از تکنیک های جدید در خصوص افزایش عملکرد و استفاده حداکثری از منایع آب موجود ضروری است. استفاده از پرایمینگ با توجه به کاهش دوره کشت باعث کاهش آب مورد نیاز در طول دوره رشد می شود. میدان مغناطیسی بر روی آب اثراتی داشته که باعث افزایش و بهبود برخی از خصوصیات مورفولوژیکی گیاه می گردد. این پژوهش جهت بررسی اثر آب مغناطیس شده و پرایمینگ بذر بر خصوصیات رشدی گیاه فلفل دلمه در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد انجام گردید. این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تکرار و دو فاکتور پرایمینگ با دو سطح (بدون پرایمینگ و هیدروپرایمینگ) و میدان مغناطیسی با سه سطح (صفر, 3/0 و 6/0 تسلا) اجرا شد. نتایج نشان داد که آب مغناطیسی در سطح احتمال یک درصد بر سطح برگ, طول ساقه چه, وزن تر و خشک ساقه معنی دار بوده ولی بر وزن تر و خشک برگ در سطح احتمال 5 درصد معنی دار شد. همچنین هیدروپرایمینگ بذر بر صفات قطر ریشه و طول ساقه در سطح احتمال 5 درصد معنی دار بود. اثر متقابل تیمارها نیز بر مجموع طولی ریشه, طول ریشه, وزن خشک ریشه در سطح احتمال یک درصد و بر سطح ریشه, حجم ریشه, وزن تر ریشه در سطح احتمال 5 درصد معنی دار شد. استفاده از آب مغناطیسی با میدان های 3/0 و 6/0 تسلا به ترتیب باعث افزایش 1/13 و 93/20 درصدی سطح برگ؛ 73/13 و 69/15 درصدی وزن تر برگ شده و بیشترین میزان وزن تر ساقه (27/0 گرم) در تیمار آبیاری با آب مغناطیسی 6/0 تسلا و کمترین میزان آن (2/0 گرم) در تیمار آب معمولی مشاهده شد. بیشترین میزان حجم ریشه در تیمار آب مغناطیسی 6/0 تسلا و هیدروپرایمینگ بذر (24/0 سانتی متر مکعب) مشاهده شد. بیشترین میزان (53/0 گرم) وزن تر ریشه در تیمار آب مغناطیسی 3/0 تسلا و هیدروپرایمینگ بذر و کمترین میزان (39/0 گرم) در تیمار آب مغناطیسی 3/0 تسلا و بدون پرایمینگ بذر مشاهده شد. در نهایت در این پژوهش اعمال آبیاری مغناطیسی و هیدروپرایمینگ بذر منجر به بهبود خواص مورفولوژیکی نشاء فلفل دلمه ای شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفری زاده ثانی، عباس، بانژاد، حسین، گلدانی، مرتضی، و قلی زاده، مصطفی. (1399). بررسی اثر پرایمینگ بذر بر خصوصیات رشدی فلفل دلمه ای تحت آبیاری با آب مغناطیسی.. مجله آبیاری و زهکشی ایران، 14(2 )، 436-445. SID. https://sid.ir/paper/381735/fa

    Vancouver: کپی

    صفری زاده ثانی عباس، بانژاد حسین، گلدانی مرتضی، قلی زاده مصطفی. بررسی اثر پرایمینگ بذر بر خصوصیات رشدی فلفل دلمه ای تحت آبیاری با آب مغناطیسی.. مجله آبیاری و زهکشی ایران[Internet]. 1399؛14(2 ):436-445. Available from: https://sid.ir/paper/381735/fa

    IEEE: کپی

    عباس صفری زاده ثانی، حسین بانژاد، مرتضی گلدانی، و مصطفی قلی زاده، “بررسی اثر پرایمینگ بذر بر خصوصیات رشدی فلفل دلمه ای تحت آبیاری با آب مغناطیسی.،” مجله آبیاری و زهکشی ایران، vol. 14، no. 2 ، pp. 436–445، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/381735/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button