مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

374
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

461
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر مکمل آنزیمی بر انرژی قابل سوخت وساز، قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین خام جو بدون پوشینه در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 513 | صفحه پایان 523

چکیده

 این مطالعه به منظور بررسی اثر مکمل آنزیمی "سلولاز-بتاگلوکاناز-زایلاناز" بر میزان انرژی قابل سوخت وساز ظاهری تصحیح شده برای ازت (AMEn), قابلیت هضم ظاهری پروتئین خام (CPD) و قابلیت هضم ماده خشک (DMD) دو واریته جو بدون پوشینه در جوجه های گوشتی به روش جمع آوری کل مدفوع با استفاده از تعداد 64 قطعه جوجه خروس گوشتی"سویه راس308" در سن 23-16 روزگی انجام شد. آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل 2×2 شامل دو واریته جو بدون پوشینه (بومی طبس و HMB-83-7) با و بدون افزودن مکمل آنزیمی, با 4 تیمار, 4 تکرار و 4 قطعه پرنده در هر تکرار انجام شد. جیره های آزمایشی به نحوی تنظیم شدند که غلات مورد آزمایش تنها منابع تأمین کننده انرژی و پروتئین خام جیره ها باشند. میزان DMD, CPD و AMEn جو بدون پوشینه به ترتیب 80/2± 39/64 درصد, 66/7± 50/59 درصد و 212± 3034 کیلوکالری در کیلوگرم ماده هوا خشک به دست آمد. میزان AMEn, DMD و CPD در جو بدون پوشینه واریته بومی طبس به طور معنی داری از واریته HMB-83-7 بیشتر بود. افزودن مکمل آنزیمی باعث افزایش AMEn, DMD و CPD جو بدون پوشینه به میزان 41/2, 18/5 و 93/5 درصد نسبت به مقدار برآورد شده برای جیره های بدون آنزیم شد. بر اساس نتایج این آزمایش میزان AMEn, قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین خام جو بدون پوشینه تحت تأثیر واریته واقع است. افزودن آنزیم های برون زادی به جیره باعث بهبود انرژی قابل سوخت وساز ظاهری تصحیح شده برای ازت, قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین خام جو بدون پوشینه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طیموری، حمید، زرقی، حیدر، و گلیان، ابوالقاسم. (1397). تأثیر مکمل آنزیمی بر انرژی قابل سوخت وساز, قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین خام جو بدون پوشینه در جوجه های گوشتی. پژوهش های علوم دامی ایران، 10(4 )، 513-523. SID. https://sid.ir/paper/382293/fa

    Vancouver: کپی

    طیموری حمید، زرقی حیدر، گلیان ابوالقاسم. تأثیر مکمل آنزیمی بر انرژی قابل سوخت وساز, قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین خام جو بدون پوشینه در جوجه های گوشتی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1397؛10(4 ):513-523. Available from: https://sid.ir/paper/382293/fa

    IEEE: کپی

    حمید طیموری، حیدر زرقی، و ابوالقاسم گلیان، “تأثیر مکمل آنزیمی بر انرژی قابل سوخت وساز, قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین خام جو بدون پوشینه در جوجه های گوشتی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 10، no. 4 ، pp. 513–523، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/382293/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button