مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

391
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

503
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محلول پاشی قبل از برداشت سلنیم بر ویژگی های کیفی و بیوشیمیایی انگور رقم فخری (Vitis vinifera cv. Fakhri)

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 74

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر کاربرد برگی سلنیم در چهار سطح (صفر, 1, 2 و 3 میلی گرم در لیتر) بر صفات کیفی و بیوشیمیایی انگور رقم فخری آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در تاکستان تجاری (استان کردستان, شهرستان قروه) انجام شد. بوته ها در سه مرحله: تشکیل میوه, ساچمه ای شدن حبه ها, تغییر رنگ حبه ها محلول پاشی شدند. در مرحله رسیدگی تجاری میوه (درجه بریکس 20) از میوه ها و برگ های بوته های تحت تیمار و شاهد نمونه برداری صورت گرفت و صفات کلروفیل کل و کارتنوئید, نیتروژن, پتاسیم, سلنیم برگ و میوه, موادجامدمحلول کل, قندهای محلول, اسید قابل تیتراسیون, اسیدیته (pH), ویتامین C, فنل و فلاونوئیدکل, ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه و وزن حبه ارزیابی شد. نتایج اثرات مثبت تیمار سلنیم بر صفات را نشان داد, به طوریکه محلول-پاشی سلنیم با غلظت 2 میلی گرم در لیتر رنگیزه های فتوسنتزی, نیتروژن و پتاسیم برگ, مواد جامدمحلول, قندهای-محلول, ویتامین C, فنل کل, ظرفیت آنتی اکسیدانی و سلنیم میوه را در مقایسه با شاهد افزایش داد. بیشترین مقدار اسید قابل تیتراسیون, فلاونوئیدکل میوه و سلنیم برگ در تیمار 3 میلی گرم در لیتر سلنیم مشاهده شد در حالی که این تیمار بر سایر صفات تاثیر کمتری داشت. بیشترین مقدار وزن حبه در تیمار 1 میلی گرم در لیتر بدست آمد. هیچکدام از تیمارهای سلنیم تاثیر معنی داری بر اسیدیته (pH) آبمیوه نشان ندادند. در مجموع نتایج نشان دهنده اثر مثبت سلنیم بر بهبود ویژگی های آنتی اکسیدانی, کیفی و افزایش میزان سلنیم میوه انگور بود و 2 میلی گرم در لیتر سلنیم با بیشترین تأثیر بر صفات به عنوان بهترین تیمار مشخص گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظفری، محسن، رضوی، فرهنگ، ربیعی، ولی، خیری، عزیزاله، و حسنی، اکبر. (1399). اثر محلول پاشی قبل از برداشت سلنیم بر ویژگی های کیفی و بیوشیمیایی انگور رقم فخری (Vitis vinifera cv. Fakhri). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 34(1 )، 61-74. SID. https://sid.ir/paper/383581/fa

    Vancouver: کپی

    مظفری محسن، رضوی فرهنگ، ربیعی ولی، خیری عزیزاله، حسنی اکبر. اثر محلول پاشی قبل از برداشت سلنیم بر ویژگی های کیفی و بیوشیمیایی انگور رقم فخری (Vitis vinifera cv. Fakhri). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1399؛34(1 ):61-74. Available from: https://sid.ir/paper/383581/fa

    IEEE: کپی

    محسن مظفری، فرهنگ رضوی، ولی ربیعی، عزیزاله خیری، و اکبر حسنی، “اثر محلول پاشی قبل از برداشت سلنیم بر ویژگی های کیفی و بیوشیمیایی انگور رقم فخری (Vitis vinifera cv. Fakhri)،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 34، no. 1 ، pp. 61–74، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383581/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button