Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

189
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

402
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح گوناگون روغن ماهی بر عملکرد تولیدی، تولیدمثلی و فراسنجه های خونی کبک های ماده چوکار (Alectoris chukar)

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 84

چکیده

 هدف از این پژوهش, بررسی اثراتسطوح گوناگون روغن ماهی بر عملکرد تولیدی, تولیدمثلی و فراسنجه های بیوشیمیایی خون کبک های چوکار بود. شمار 36 قطعه کبک چوکار ماده (هشتاد و هفت هفته سن) با میانگین وزن 05/15± 495 گرم از جمعیت کبک های مولد گزینش و در قالب طرح کاملاً تصادفی به یکی از تیمارهای شاهد و سه دُز متفاوت روغن ماهی اختصاص یافتند. هر تیمار سه تکرار و هر تکرار (قفس) سه کبک ماده وجود داشت. همچنین 12 قطعه کبک نر بعد از گزینش از گله پایه, به شیوه تصادفی برای انجام جفت گیری طبیعی با کبک های ماده (با نسبت 1: 3) و تا پایان آزمایش در قفس های آزمایش توزیع شدند. تیمارها شامل: 1-شاهد, تجویز خوراکی 3/0 سی سی نرمال سالین, و تیمارهای 2, 3 و 4 به ترتیب تجویز خوراکی 1/0, 2/0 و 3/0 سی سی روغن ماهی روزانه طی 21 روز پی در پی بودند. جمع-آوری تخم ها روزانه هر دو ساعت یک بار طی 16 ساعت روشنایی از روز 8 تا روز 28 آزمایش انجام شد و در دمای 13 درجه سانتی گراد نگه داری شدند. وزن کبک ها پیش از آغاز آزمایش و پس از آن هر هفته یک بار ثبت شد. همچنین مصرف خوراک به طور روزانه ثبت شد. خون گیری از کبک ها در روز صفر, 10 و 21 آزمایش انجام شد تا فراسنجه های بیوشیمیایی سرم ارزیابی شوند. یافته ها نشان دادند که مصرف خوراک, وزن بدن و افزایش وزن روزانه از تجویز روغن ماهی تاثیر نپذیرفت (05/0 p). سطوح کلسترول تام و تری گلیسرید سرم در کبک هایی که دُزهای گوناگون روغن ماهی دریافت کردند در مقایسه با گروه شاهد کاهش معنی داری داشت که در پرنده هایی که 3/0 سی سی روغن ماهی دریافت کردند بیشترین کاهش وجود داشت (05/0 >p). برهم کنش تیمار و زمان سبب کاهش معنی دار در غلظت کلسترول تام سرم شده بود (02/0 =p). غلظت ldl و گلوکز در پرنده های گروه 3/0 سی سی روغن ماهی, در مقایسه با دیگر تیمارها کاهش معنی داری داشت (05/0 >p). اما غلظت VLDL, HDL, پروتئین تام, کلسیم و فسفر از روغن ماهی تاثیر نپذیرفت (05/0

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبدالهی، آرمان، اخلاقی، امیر، ضمیری، محمدجواد، نیازی، علی، کارگر، شهریار، و انصاری پیرسرایی، زربخت. (1399). اثرات سطوح گوناگون روغن ماهی بر عملکرد تولیدی, تولیدمثلی و فراسنجه های خونی کبک های ماده چوکار (Alectoris chukar). پژوهش های تولیدات دامی، 11(29 )، 75-84. SID. https://sid.ir/paper/383624/fa

    Vancouver: کپی

    عبدالهی آرمان، اخلاقی امیر، ضمیری محمدجواد، نیازی علی، کارگر شهریار، انصاری پیرسرایی زربخت. اثرات سطوح گوناگون روغن ماهی بر عملکرد تولیدی, تولیدمثلی و فراسنجه های خونی کبک های ماده چوکار (Alectoris chukar). پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1399؛11(29 ):75-84. Available from: https://sid.ir/paper/383624/fa

    IEEE: کپی

    آرمان عبدالهی، امیر اخلاقی، محمدجواد ضمیری، علی نیازی، شهریار کارگر، و زربخت انصاری پیرسرایی، “اثرات سطوح گوناگون روغن ماهی بر عملکرد تولیدی, تولیدمثلی و فراسنجه های خونی کبک های ماده چوکار (Alectoris chukar)،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 11، no. 29 ، pp. 75–84، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383624/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا