Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

348
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

463
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید گاز و قابلیت هضم آزمایشگاهی انواع کربوهیدرات های غیر الیافی و پروتئین قابل تجزیه شکمبه ای

صفحات

 صفحه شروع 413 | صفحه پایان 424

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تاثیر منابع مختلف کربوهیدرات های غیرالیافی (نشاسته, ساکارز, پکتین و دکستروز) و پروتئین با قابلیت تجزیه پذیری متفاوت بر تولید گاز و فراسنجه های تخمیری در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. کنجاله سویای عمل آوری شده با دمای 160 درجه سانتی گراد به مدت 60 دقیقه و کنجاله سویای بدون عمل آوری به ترتیب به عنوان سطوح پایین و بالا پروتئین تجزیه پذیر شکمبه ای انتخاب شدند. دو آزمایش تولید گاز و کشت بسته در قالب طرح فاکتوریل (4×2) با چهار نوع کربوهیدرات غیرالیافی (نشاسته, ساکارز, پکتین و دکستروز) و دو سطح پروتئین تجزیه پذیر انجام شد. نتایج نشان داد که در سطح پروتئین تجزیه پذیر پایین, ساکارز بالاترین مقادیر پتانسیل تولید گاز, نرخ تولید گاز, انرژی قابل متابولیسم, انرژی خالص و غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر را در مقایسه با سایر منابع قندی داشت. بالاترین و پایین ترین غلظت نیتروژن آمونیاکی در بین تیمارهای آزمایشی به ترتیب مربوط به تیمارهای نشاسته همراه با پروتئین تجزیه پذیر بالا و پروتئین تجزیه پذیر پایین بود. در بین تیمارهای دارای منبع پروتئینی با قابلیت تجزیه پذیری پایین, تیمار پکتین بالاترین مقدار تولید توده میکروبی و در بین تیمارهای دارای منبع پروتئینی با قابلیت تجزیه پذیری بالا, تیمار نشاسته بالاترین مقدار تولید توده میکروبی و عامل تفکیک را داشت. نتایج این مطالعه نشان داد هنگامی که سطح پروتئین تجزیه پذیر خوراک پایین است ساکارز عملکرد بهتری از نظر پارامترهای تخمیری دارد, در حالیکه هنگام استفاده از پروتئین تجزیه پذیر بالا تفاوت معنی داری بین کربوهیدرات های مختلف مشاهده نشد. به نظر می رسد این اثرات متقابل باید در تنظیم جیره ها مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسمعیلی دوآبی، اسحاق، بیات کوهسار، جواد، رضایی، فرخنده، مصطفی لو، یوسف، و قره باش، آشورمحمد. (1398). تولید گاز و قابلیت هضم آزمایشگاهی انواع کربوهیدرات های غیر الیافی و پروتئین قابل تجزیه شکمبه ای. پژوهش های علوم دامی ایران، 11(4 )، 413-424. SID. https://sid.ir/paper/383629/fa

    Vancouver: کپی

    اسمعیلی دوآبی اسحاق، بیات کوهسار جواد، رضایی فرخنده، مصطفی لو یوسف، قره باش آشورمحمد. تولید گاز و قابلیت هضم آزمایشگاهی انواع کربوهیدرات های غیر الیافی و پروتئین قابل تجزیه شکمبه ای. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1398؛11(4 ):413-424. Available from: https://sid.ir/paper/383629/fa

    IEEE: کپی

    اسحاق اسمعیلی دوآبی، جواد بیات کوهسار، فرخنده رضایی، یوسف مصطفی لو، و آشورمحمد قره باش، “تولید گاز و قابلیت هضم آزمایشگاهی انواع کربوهیدرات های غیر الیافی و پروتئین قابل تجزیه شکمبه ای،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 11، no. 4 ، pp. 413–424، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383629/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا