مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

629
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر روش پخت و زمان خیساندن بر غلظت فلزات سنگین (سرب، کادمیوم، نیکل و کروم) در برنج

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 85

چکیده

 برنج یکی از پرمصرف ترین غلات در جهان است. به همین دلیل بررسی میزان آلودگی آن به آلاینده های غذایی از جمله فلزات سنگین باید مورد توجه قرار گیرد. هدف از انجام این مطالعه در مرحله اول, تعیین میزان آلودگی به فلزات سنگین در نمونه های برنج رقم هاشمی برداشت شده به صورت تصادفی از سه منطقه ماسال, شاندرمن و صومعه سرا در غرب استان گیلان بود. در مرحله دوم تأثیر شرایط عمل آوری بر برنج استحصالی از منطقه آلوده, شامل دو عامل مدت زمان خیساندن برنج قبل از پخت و نحوه پخت (کته و آبکش) بر تغییرات فلزات سنگین (سرب, کادمیوم, کروم و نیکل) در برنج مصرفی مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از اعمال مراحل آماده سازی و هضم, با به کارگیری دستگاه طیف سنجی جرمی پلاسمایی القایی (ICP-MS) غلظت فلزات سنگین اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که غلظت های کروم و نیکل در برنج برداشت شده از منطقه شاندرمن به ترتیب با1/2 و ppm 35/1, اختلاف معنی داری را با دو منطقه دیگر و مقدار استاندارد داشت. طبق نتایج, شستشو و خیساندن برنج به نحو چشمگیری در کاهش محتوای فلزات سنگین مؤثر بود. همچنین پخت برنج به روش آبکش در مقایسه با روش کته در کاهش غلظت فلزات سنگین کارآمدتر عمل نمود. با توجه به تفاوت تأثیر تیمارهای خیساندن و روش های پخت مختلف در کاهش غلظت فلزات, به کارگیری

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباسی، آذر، صادقی، سیدمصطفی، و طایفه، ماندانا. (1399). تأثیر روش پخت و زمان خیساندن بر غلظت فلزات سنگین (سرب, کادمیوم, نیکل و کروم) در برنج. بهداشت مواد غذایی، 10(4 (پیاپی 40) )، 73-85. SID. https://sid.ir/paper/383795/fa

    Vancouver: کپی

    عباسی آذر، صادقی سیدمصطفی، طایفه ماندانا. تأثیر روش پخت و زمان خیساندن بر غلظت فلزات سنگین (سرب, کادمیوم, نیکل و کروم) در برنج. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1399؛10(4 (پیاپی 40) ):73-85. Available from: https://sid.ir/paper/383795/fa

    IEEE: کپی

    آذر عباسی، سیدمصطفی صادقی، و ماندانا طایفه، “تأثیر روش پخت و زمان خیساندن بر غلظت فلزات سنگین (سرب, کادمیوم, نیکل و کروم) در برنج،” بهداشت مواد غذایی، vol. 10، no. 4 (پیاپی 40) ، pp. 73–85، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383795/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button