مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

398
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

229
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر غلظت زیست پلیمر های سدیم کازئینات و صمغ زانتان بر قابلیت تولید اولئوژل بر اساس سیستم امولسیون روغن در آب

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 159

چکیده

 محققین صنعت غذا به منظور کاهش اثرات نامطلوب مصرف چربی اشباع, هیدروژنه و ترانس به دنبال جایگزین هایی مناسب برای چربی جامد می باشندکه از جمله آن ها به کارگیری سیستم جدید" اولیوژل" است. از روش های تولید اولیوژل می توان به روش تهیه امولسیون اشاره کرد. بنابراین, هدف از این مطالعه تهیه اولیوژل به روش تولید امولسیون با استفاده از زیست پلیمرهای سدیم کازیینات (امولسیفایر) و صمغ زانتان (تغلیظ کننده) است. برای بررسی امکان تولید اولیوژل به این روش, ابتدا امولسیون هایی با نسبت های متفاوت از دو زیست پلیمر سدیم کازیینات (2 % و 4%) و صمغ زانتان (2/0% و 4/0%) به همراه روغن گیاهی (60% وزنی/ وزنی) تهیه و سپس اندازه ذرات, پتانسیل زتا, تصاویر میکروسکوپی و خواص ریولوژیک (ویسکوزیته, مدول اتلافی و ذخیره) امولسیون ها مطالعه شد. بر اساس نتایج حاصل, افزایش غلظت سدیم کازیینات باعث کاهش معنا دار اندازه قطرات روغن شد اما اثر غلظت زانتان بر این پارامتر معنادار نبود به طوریکه اندازه قطرات در نمونه ی CX44 به 75/13 میکرون کاهش یافت (05/0< p). نتایج حاصل از آزمون ریولوژیکی بیشتر بودن مدول ذخیره را نسبت به مدول اتلافی نشان داد که بیانگر تشکیل ژل قوی برای تولید اولیوژلی با بافت مطلوب می باشد. در ادامه با استفاده از خشک کن انجمادی, اولیوژل تهیه شد. نتایج حاصل از بررسی سفتی بافت نمونه های خشک شده و نشت روغن در اولیوژل های مربوطه اثر غلظت دو زیست پلیمر را معنادار نشان داد و با افزایش غلظت, سفتی بافت افزایش و نشت روغن کاهش یافت؛ به طوریکه در نمونه حاوی بیشترین غلظت از دو زیست پلیمر (CX44), سفتی بافت به 22/18 نیوتون و نشت روغن به %162/0رسید. بنابراین, روش تهیه امولسیون راهکاری مناسب برای تولید اولیوژلی با ویژگی های مطلوب جهت جایگزینی در محصولاتی با چربی اشباع و ترانس بالا به شمار می آید که می تواند ضامن سلامتی افراد جامعه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادعباسی، مریم، گلی، سیدامیرحسین، و فیاض، گلی. (1399). بررسی اثر غلظت زیست پلیمر های سدیم کازئینات و صمغ زانتان بر قابلیت تولید اولئوژل بر اساس سیستم امولسیون روغن در آب. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(107 )، 147-159. SID. https://sid.ir/paper/383858/fa

    Vancouver: کپی

    مرادعباسی مریم، گلی سیدامیرحسین، فیاض گلی. بررسی اثر غلظت زیست پلیمر های سدیم کازئینات و صمغ زانتان بر قابلیت تولید اولئوژل بر اساس سیستم امولسیون روغن در آب. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(107 ):147-159. Available from: https://sid.ir/paper/383858/fa

    IEEE: کپی

    مریم مرادعباسی، سیدامیرحسین گلی، و گلی فیاض، “بررسی اثر غلظت زیست پلیمر های سدیم کازئینات و صمغ زانتان بر قابلیت تولید اولئوژل بر اساس سیستم امولسیون روغن در آب،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 107 ، pp. 147–159، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383858/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button