مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,986
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

501
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کودهای زیستی، آلی و شیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه ریحان (.Ocimum basilicum L)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 ریحان (.Ocimum basilicum L) یکی از مهم ترین گیاهان دارویی است که اسانس آن در صنایع مختلف داروسازی, آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. در این تحقیق اثر کودهای زیستی, آلی و شیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی این گیاه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایش شامل کود دامی, کود شیمیایی (شامل اوره, سولفات پتاسیم و سوپرفسفات تریپل), کود زیستی (مخلوطی از دو باکتری ازتوباکتر و آزوسپیریلوم) به صورت جداگانه و تلفیق با 50 درصد کود شیمیایی, ورمی کمپوست به صورت جداگانه و تلفیق با 50 درصد کود شیمیایی و شاهد بود. برداشت گیاه ریحان در دو چین و در مرحله پیش از گلدهی انجام شد. نتایج نشان داد تیمارهای مختلف اثر معنی داری بر عملکرد ماده خشک برداشت اول و دوم و عملکرد خشک کل داشته و بالاترین عملکرد ماده خشک برداشت اول (494.70 کیلوگرم در هکتار) و برداشت دوم (474.70 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد کل (969.40 کیلوگرم در هکتار) با تلفیق کود زیستی به همراه 50 درصد کود شیمیایی بدست آمد. بر اساس نتایج میزان اسانس نیز بطور معنی داری تحت تاثیر تیمارهای کودی قرار گرفت و مصرف کود شیمیایی بالاترین میزان اسانس (1.46 درصد) را تولید نمود. تیمارهای مختلف کودی بر ترکیبات تشکیل دهنده اسانس ریحان تاثیر داشته و با مصرف سطوح مختلف کودی میزان اوژنول و متیل کاویکول نسبت به تیمار شاهد افزایش نشان داد. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که کاربرد کودهای زیستی به تنهایی و یا در ترکیب با کود شیمیایی در بهبود عملکرد کمی و کیفی گیاه دارویی ریحان و همچنین در جهت پایداری تولید و حفظ محیط زیست تاثیر مثبتی داشته و به نظر می رسد کودهای زیستی جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مکی زاده تفتی، مریم، نصراله زاده، صفر، زهتاب سلماسی، سعید، چایی چی، محمدرضا، و خاوازی، کاظم. (1391). اثر کودهای زیستی, آلی و شیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه ریحان (.Ocimum basilicum L). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 22(1)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/384334/fa

    Vancouver: کپی

    مکی زاده تفتی مریم، نصراله زاده صفر، زهتاب سلماسی سعید، چایی چی محمدرضا، خاوازی کاظم. اثر کودهای زیستی, آلی و شیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه ریحان (.Ocimum basilicum L). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1391؛22(1):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/384334/fa

    IEEE: کپی

    مریم مکی زاده تفتی، صفر نصراله زاده، سعید زهتاب سلماسی، محمدرضا چایی چی، و کاظم خاوازی، “اثر کودهای زیستی, آلی و شیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه ریحان (.Ocimum basilicum L)،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 22، no. 1، pp. 1–12، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/384334/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button