مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

309
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

445
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر پرایمینگ و اندازه بذر بر عملکرد زیست توده، شاخص کارایی مصرف آب و برخی ویژگی های اکوفیزیولوژیک اکوتیپ های پیاز خوراکی (Allium cepa L. )

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 29

چکیده

 به منظور بررسی اثر پرایمینگ و اندازه بذر بر عملکرد زیست توده, کارایی مصرف آب و برخی ویژگی های اکوفیزیولوژیک اکوتیپ های پیاز خوراکی, این پژوهش در دو سال زراعی 1391 و 1392 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی اجرا گردید. فاکتورهای آزمایش شامل پرایمینگ در چهار سطح (هیدروپرایمینگ با آب مقطر, اسموپرایمینگ با نیترات پتاسیم, پرایمینگ با استفاده از محلول فولامین2 درصد و شاهد (پرایمینگ نشده), اندازه بذر در سه سطح (ریز, متوسط و درشت) و اکوتیپ در دو سطح قرمز آذرشهر و زرقان بود. ویژگی های عملکرد زیست توده, کارایی مصرف آب سوخ و زیست توده, محتوای نسبی آب برگ, میزان آب مصرفی, شاخص برداشت, هدایت روزنه ای در مرحله سوخ دهی و پر شدن سوخ, میزان رشد, درجه باردهی, انرژی دریافتی و مقدار انرژی تولیدی مورد بررسی قرار گرفت. اثر پرایمینگ و اندازه بذر از نظر تمام ویژگی مورد بررسی از لحاظ آماری تفاوت معنی دار نشان داد. نتایج نشان داد که پرایمینگ بذر موجب بهبود عملکرد زیست توده و ویژگی های اکوفیزیولوژیک گیاه گردید, به طوری که بیشترین میزان عملکرد زیست توده (98/105 تن در هکتار), کارایی مصرف آب سوخ (98/4 کیلوگرم در متر مکعب), کارایی مصرف آب زیست توده (30/13 کیلوگرم در متر مکعب), شاخص برداشت (82 درصد) و محتوای نسبی آب برگ (86 درصد) به پرایمینگ با ماده فولامین تعلق داشت و کمترین آن ها از تیمار شاهد به دست آمد. بیشترین عملکرد زیست توده (33/100 تن در هکتار), کارایی مصرف آب سوخ (88/4 کیلوگرم در متر مکعب), کارایی مصرف آب زیست توده (30/13 کیلوگرم در متر مکعب), شاخص برداشت (80 درصد) و محتوای نسبی آب برگ (85 درصد) از بذور درشت و کمترین آن ها از بذر ریز به دست آمد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد پیش تیمار بذر با استفاده از ماده فولامین و بذور درشت در مقایسه با سایر روش های پیش تیمار و اندازه بذر, باعث بهبود ویژگی های پیاز خوراکی گردید, لذا استفاده از پیش تیمار با ماده فولامین و اندازه درشت بذر جهت کاشت پیاز در شرایط مشابه این آزمایش قابل توصیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایزدخواه شیشوان، موسی، و تاج بخش شیشوان، مهدی. (1399). ارزیابی اثر پرایمینگ و اندازه بذر بر عملکرد زیست توده, شاخص کارایی مصرف آب و برخی ویژگی های اکوفیزیولوژیک اکوتیپ های پیاز خوراکی (Allium cepa L. ). پژوهشهای زراعی ایران، 18(1 )، 15-29. SID. https://sid.ir/paper/384400/fa

    Vancouver: کپی

    ایزدخواه شیشوان موسی، تاج بخش شیشوان مهدی. ارزیابی اثر پرایمینگ و اندازه بذر بر عملکرد زیست توده, شاخص کارایی مصرف آب و برخی ویژگی های اکوفیزیولوژیک اکوتیپ های پیاز خوراکی (Allium cepa L. ). پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1399؛18(1 ):15-29. Available from: https://sid.ir/paper/384400/fa

    IEEE: کپی

    موسی ایزدخواه شیشوان، و مهدی تاج بخش شیشوان، “ارزیابی اثر پرایمینگ و اندازه بذر بر عملکرد زیست توده, شاخص کارایی مصرف آب و برخی ویژگی های اکوفیزیولوژیک اکوتیپ های پیاز خوراکی (Allium cepa L. )،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 18، no. 1 ، pp. 15–29، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/384400/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button