Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

371
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

411
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر استفاده از سطوح مختلف ضایعات میگوی پرتوتابی شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجه های خونی، آنزیم های کبدی و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 31

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی اثر تغذیه ضایعات میگو فرآوری شده با پرتو گاما بر عملکرد, خصوصیات لاشه, فراسنجه های خونی, آنزیم های کبدی و قابلیت هضم مواد مغذی جوجه های گوشتی انجام شد. در این آزمایش 560 قطعه جوجه یک روزه گوشتی (جنس نر) سویه تجاری راس 308 به 7 تیمار, 5 تکرار و 16 قطعه جوجه در هر تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره پایه (ذرت-سویا) 2) جیره های حاوی 5 درصد ضایعات میگو فرآوری نشده 3) 5 درصد ضایعات میگو پرتو فرآوری شده 4) 10 درصد ضایعات میگو فرآوری نشده 5) 10 درصد ضایعات میگو پرتو فرآوری شده 6) 15 درصد ضایعات میگو فرآوری نشده و 7) 15 درصد ضایعات میگو پرتو فرآوری شده بود. نتایج نشان داد در دوره های آغازین, رشد, پایانی و کل دوره پرورش جوجه هایی که از جیره حاوی 15 درصد ضایعات میگو فرآوری نشده تغذیه کرده بودند, کمترین خوراک مصرفی را داشتند (05/0p<). کمترین افزایش وزن نیز در بین تیمارها مربوط به تیمارهای حاوی 15 درصد ضایعات میگو فرآوری شده و بدون فرآوری بود (05/0p<). در دوره ی رشد, پایانی و کل دوره نیز گروه شاهد و تیمار حاوی 5 درصد ضایعات میگو پرتو فرآوری شده کمترین ضریب تبدیل غذایی را داشتند (05/0>p). درصد ران, سینه و قلب در تیمارهای پرتو فرآوری شده بیشتر بود (05/0>p). در تیمارهایی که 15 درصد ضایعات میگو فرآوری شده و بدون فرآوری را مصرف کرده بودند درصد چربی محوطه بطنی کاهش داشت. اثر تیمارهای آزمایشی بر غلظت تری گلیسرید, کلسترول, LDL, HDL, AST و ALT سرم خون در سن 21 روزگی جوجه های گوشتی اختلاف معنی داری را نشان نداد (05/0p). در سن 42 روزگی بیشترین میزان HDL سرم خون نیز مربوط به تیمار حاوی 5 درصد ضایعات میگو و گروه شاهد بود (05/0>p). در تیمار حاوی 5 درصد ضایعات میگو پرتو فرآوری شده, قابلیت هضم مواد مغذی مشابه گروه شاهد بود (05/0>p). نتایج این آزمایش نشان داد استفاده از ضایعات میگو پرتو فرآوری شده تا سطح 5 درصد نه تنها اثر منفی بر ضریب تبدیل غذایی, افزایش وزن و وزن نهایی پرنده ها نداشت بلکه با افزایش قابلیت هضم مواد مغذی منجر به بهبود عملکرد جوجه های گوشتی نیز شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نایفی، مرضیه، رضایی، منصور، چاشنی دل، یداله، و بهگر، مهدی. (1399). تاثیر استفاده از سطوح مختلف ضایعات میگوی پرتوتابی شده بر عملکرد, خصوصیات لاشه, فراسنجه های خونی, آنزیم های کبدی و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه های گوشتی. پژوهش های تولیدات دامی، 11(29 )، 18-31. SID. https://sid.ir/paper/384418/fa

    Vancouver: کپی

    نایفی مرضیه، رضایی منصور، چاشنی دل یداله، بهگر مهدی. تاثیر استفاده از سطوح مختلف ضایعات میگوی پرتوتابی شده بر عملکرد, خصوصیات لاشه, فراسنجه های خونی, آنزیم های کبدی و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه های گوشتی. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1399؛11(29 ):18-31. Available from: https://sid.ir/paper/384418/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه نایفی، منصور رضایی، یداله چاشنی دل، و مهدی بهگر، “تاثیر استفاده از سطوح مختلف ضایعات میگوی پرتوتابی شده بر عملکرد, خصوصیات لاشه, فراسنجه های خونی, آنزیم های کبدی و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه های گوشتی،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 11، no. 29 ، pp. 18–31، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/384418/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا