Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

431
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

425
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات اسانس مرزنگوش، شاه اسپرم، گندواش، رازیانه و کاج بر جوجه های گوشتی: اثرات ضدباکتریایی In-Vitro و عملکرد، مورفولوژی ژئوژنوم و جمعیت میکروبی ایلئوم

صفحات

 صفحه شروع 463 | صفحه پایان 479

چکیده

 اثرات ضد باکتریایی اسانس های هیدروالکلی مرزنگوش, شاه اسپرم, گندواش, رازیانه و کاج بر باکتری های اشریشیاکلی, کلبسیلا پنومونیه و سالمونلا تیفیموریوم در شرایط in-vitroو حیوان زنده مورد ارزیابی قرار گرفت. در آزمایش اول تأثیر اسانس های هیدروالکلی بر قطر هاله عدم رشد باکتری های اشریشیاکلی, کلبسیلا پنومونیه و سالمونلا تیفی موریوم در مقایسه با آنتی بیوتیک جنتامایسین در محیط in-vitro مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج آزمایش in-vitro, در آزمایش دوم اثر سه اسانس هیدروالکلی مرزنگوش, شاه اسپرم و گندواش بر عملکرد, مورفولوژی و بافت روده و جمعیت باکتری های دستگاه گوارش مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 384 قطعه جوجه گوشتی سویه راس-308 (مخلوط مساوی از هر دو جنس) در قالب طرح کاملاً تصادفی به 8 تیمار, 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار اختصاص داده شد. به دلیل اثرات مثبت اسانس های مرزنگوش, گندواش و شاه اسپرم در آزمایش اول, تیمارهای آزمایش دوم عبارت بودند از: 1) جیره پایه (شاهد), 2) جیره پایه + 200 میلی گرم در کیلوگرم آنتی بیوتیک کلی استاپ 10, 3 و 4) جیره پایه + 200 و 400 میلی گرم اسانس مرزنگوش در کیلوگرم جیره, 5 و 6) جیره پایه + 200 و 400 میلی گرم اسانس گندواش در کیلوگرم جیره و 7 و 8) جیره پایه + 200 و 400 میلی گرم اسانس شاه اسپرم در یک کیلوگرم جیره. در هفته دوم جوجه های هر تکرار به 3 گروه 4 تایی تقسیم شدند و با یک میلیلیتر محلول حاوی 109×1 cfu باکتری های اشریشیا کلی و سالمونلا تیفی موریوم از طریق خوراکی آلوده شدند. نتایج آزمایش اول نشان داد که در مقایسه با اسانس های کاج و گندواش, اسانس های رازیانه, شاه اسپرم و مرزنگوش مانع رشد باکتری های اشریشیاکلی و سالمونلا تیفی موریوم شدند و در مقایسه با آنتی بیوتیک جنتامایسین, بیشترین قطر هاله عدم رشد مربوط به اسانس شاه اسپرم بود. نتایج آزمایش دوم نشان داد که افزودن اسانس ها به جیره جوجه های گوشتی موجب بهبود مقادیر خوراک مصرفی روزانه و افزایش وزن و عدم تأثیر بر ضریب تبدیل خوراک جوجه های گوشتی آلوده شده, شدند. افزودن اسانس مرزنگوش سبب افزایش درصد لنفوسیت و کاهش نسبت هتروفیل به لنفوسیت در جوجه های آلوده شده با باکتری اشریشیا کلی شد. اسانس ها سبب افزایش جمعیت باکتری های لاکتوباسیل جوجه های سالم و کاهش جمعیت باکتری اشریشیا کلی در گروه آلوده شده با باکتری اشریشیا کلی شدند. به طور کلی, آنتی بیوتیک قابلیت جایگزینی با اسانس ها را دارد و قادر به کاهش اثرات نامساعد سالمونلوز و کلی باسیلوز در جوجه-های گوشتی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خطیب جو، علی، اعلائی، مریم، فتاح نیا، فرشید، نعمتی، مصطفی، حافظی احمدی، محمدرضا، و فرزادی، هومن. (1398). اثرات اسانس مرزنگوش, شاه اسپرم, گندواش, رازیانه و کاج بر جوجه های گوشتی: اثرات ضدباکتریایی In-Vitro و عملکرد, مورفولوژی ژئوژنوم و جمعیت میکروبی ایلئوم. پژوهش های علوم دامی ایران، 11(4 )، 463-479. SID. https://sid.ir/paper/384420/fa

    Vancouver: کپی

    خطیب جو علی، اعلائی مریم، فتاح نیا فرشید، نعمتی مصطفی، حافظی احمدی محمدرضا، فرزادی هومن. اثرات اسانس مرزنگوش, شاه اسپرم, گندواش, رازیانه و کاج بر جوجه های گوشتی: اثرات ضدباکتریایی In-Vitro و عملکرد, مورفولوژی ژئوژنوم و جمعیت میکروبی ایلئوم. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1398؛11(4 ):463-479. Available from: https://sid.ir/paper/384420/fa

    IEEE: کپی

    علی خطیب جو، مریم اعلائی، فرشید فتاح نیا، مصطفی نعمتی، محمدرضا حافظی احمدی، و هومن فرزادی، “اثرات اسانس مرزنگوش, شاه اسپرم, گندواش, رازیانه و کاج بر جوجه های گوشتی: اثرات ضدباکتریایی In-Vitro و عملکرد, مورفولوژی ژئوژنوم و جمعیت میکروبی ایلئوم،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 11، no. 4 ، pp. 463–479، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/384420/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا