Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

199
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

435
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کم آبیاری تنظیم شده بر عملکرد و کیفیت روغن زیتون ( Olea europea L. ) رقم ʼ زردʻ

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 77

چکیده

 در این پژوهش, اثر کم آبیاری تنظیم شده از زمان تشکیل میوه تا رسیدن میوه زیتون بررسی شد. تیمارها شامل تیمار شاهد (تأمین100% تبخیر و تعرق گیاه), کم آبیاری تنظیم شده ی نوع یک (تأمین 100% نیاز آبی از مرحله تشکیل میوه نهایی تا آغاز رسیدن و 50% نیاز آبی پس از-آن تا برداشت), نوع دو (تأمین100% نیاز آبی از مرحله تشکیل میوه نهایی تا سخت شدن هسته و 50% نیاز آبی بعد از آن تا برداشت), نوع سه (تأمین 50% نیاز آبی در مرحله سخت شدن هسته و 100% نیاز آبی در سایر مراحل رشد میوه) و دیم بودند. ارزیابی لازم در زمینه عملکرد میوه, روغن و خصوصیات کیفی روغن انجام گردید. نتایج نشان داد بالاترین عملکرد میوه (41/30 کیلوگرم در درخت) و روغن زیتون (86/5 کیلوگرم در وزن خشک), کمترین ارزش پراکسید (33/8 میلی اکی والانت اکسیژن در کیلوگرم روغن زیتون) و K270 (163/0) و همچنین بالاترین کارایی مصرف آب برای تولید میوه و روغن (به ترتیب 10/24 و 64/4 کیلوگرم بر مترمکعب) در کم-آبیاری نوع سه مشاهده شد. کمترین عملکرد میوه (96/8 کیلوگرم در درخت) و روغن (18/1 کیلوگرم در وزن خشک) و بالاترین عدد پراکسید (23 میلی اکی والانت اکسیژن در کیلوگرم روغن زیتون) را تیمار دیم نشان داد. در مجموع, تیمار کم آبیاری تنظیم شده در مرحله سخت شدن هسته بدون کاهش عملکرد میوه, کیفیت و عملکرد روغن نسبت به تیمار شاهد کارایی مصرف آب را نیز افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نظامیوندچگینی، رویا، قاسم نژاد، محمود، و بیگلوئی، محمدحسن. (1399). اثر کم آبیاری تنظیم شده بر عملکرد و کیفیت روغن زیتون ( Olea europea L. ) رقم ʼ زردʻ. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 51(1 )، 67-77. SID. https://sid.ir/paper/385142/fa

    Vancouver: کپی

    نظامیوندچگینی رویا، قاسم نژاد محمود، بیگلوئی محمدحسن. اثر کم آبیاری تنظیم شده بر عملکرد و کیفیت روغن زیتون ( Olea europea L. ) رقم ʼ زردʻ. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1399؛51(1 ):67-77. Available from: https://sid.ir/paper/385142/fa

    IEEE: کپی

    رویا نظامیوندچگینی، محمود قاسم نژاد، و محمدحسن بیگلوئی، “اثر کم آبیاری تنظیم شده بر عملکرد و کیفیت روغن زیتون ( Olea europea L. ) رقم ʼ زردʻ،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 51، no. 1 ، pp. 67–77، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/385142/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا