مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

471
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

469
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی سیلاژ بوته گوجه فرنگی فرآوری شده با سطوح مختلف تفاله خشک چغندرقند به روش کیسه های نایلونی و تولید گاز

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 162

چکیده

 ترکیبات شیمیایی, تجزیه پذیری شکمبه ای و تولید گاز به روش آزمایشگاهی سیلاژ بوته گوجه فرنگی فرآوری شده با تفاله خشک چغندرقند با استفاده از سه رأس گاو نر بالغ هلشتاین دارای فیستولای شکمبه ای دائمی تعیین شد. نمونه های آزمایشی جمع آوری و بخشی از آن خشک و بخش دیگر با سطوح 0, 4 و 8 درصد تفاله خشک چغندرقند در کیسه های نایلونی سیلو شدند و پس از بازگشایی, آزمون تولید گاز انجام شد و بخشی از نمونه ها برای تعیین خصوصیات تجزیه پذیری ماده خشک, پروتئین خام و دیواره سلولی در ساعات متوالی استفاده شد. ترکیب شیمیایی بوته گوجه فرنگی نشان داد که این گیاه به ترتیب محتوی 26, 14, 2/40, 3/28 و6/19 درصد ماده خشک, پروتئین خام, دیواره سلولی, دیواره سلولی بدون همی سلولز و خاکستر خام است. فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک شامل, بخش سریع تجزیه (a), بخش کندتجزیه (b) و ثابت نرخ تجزیه (c) درنمونه سیلاژ فرآوری شده با سطوح 0, 4 و 8 درصد تفاله خشک چغندرقند به ترتیب برابر با 69/21, 97/44, 069/0 و 57/20, 15/45, 067/0 و 12/25, 11/43, 097/0 درصد در ساعت بود. همچنین, فراسنجه های تولید و نرخ تولید گاز, ماده آلی قابل متابولیسم و انرژی قابل متابولیسم نمونه های آزمایشی به ترتیب برابر با 79/48, 26/54, 60/54 میلی لیتر به ازای گرم ماده خشک, 048/0, 055/0, 058/0 میلی لیتر در ساعت, 17/75, 58/78, 55/75 گرم در 100گرم ماده خشک و 55/7, 52/8, 75/8 مگاژول در کیلوگرم ماده خشک تعیین شد. به طور کلی نتایج این آزمایش نشان می دهد که بوته گوجه فرنگی دارای ترکیبات مغذی مورد نیاز نشخوارکنندگان بوده و عمل آوری با موادی مانند تفاله خشک چغندرقند باعث افزایش ارزش غذایی آن می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناصریان، عباسعلی، خداوردی، رضا، ولی زاده، رضا، و طهماسبی، عبدالمنصور. (1397). تعیین ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی سیلاژ بوته گوجه فرنگی فرآوری شده با سطوح مختلف تفاله خشک چغندرقند به روش کیسه های نایلونی و تولید گاز. پژوهش های علوم دامی ایران، 10(2 )، 153-162. SID. https://sid.ir/paper/385185/fa

    Vancouver: کپی

    ناصریان عباسعلی، خداوردی رضا، ولی زاده رضا، طهماسبی عبدالمنصور. تعیین ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی سیلاژ بوته گوجه فرنگی فرآوری شده با سطوح مختلف تفاله خشک چغندرقند به روش کیسه های نایلونی و تولید گاز. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1397؛10(2 ):153-162. Available from: https://sid.ir/paper/385185/fa

    IEEE: کپی

    عباسعلی ناصریان، رضا خداوردی، رضا ولی زاده، و عبدالمنصور طهماسبی، “تعیین ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی سیلاژ بوته گوجه فرنگی فرآوری شده با سطوح مختلف تفاله خشک چغندرقند به روش کیسه های نایلونی و تولید گاز،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 10، no. 2 ، pp. 153–162، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/385185/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button