Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

325
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

416
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح مختلف انرژی و پروتئین در گامه انتهایی آبستنی بر عملکرد، تولید پروتئین میکروبی، فراسنجه های خونی و شکمبه ای بزهای سیستانی

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 43

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی اثرات دو سطح انرژی و پروتئین خام پائین و بالا (به ترتیب مقادیر NRC (2007) و 10 درصد بالاتر از آن) در گامه سوم آبستنی بر وزن بدن, قابلیت هضم ظاهری, فعالیت نشخوار, فراسنجه های شکمبه ای, پروتئین میکروبی و وزن تولد بزغاله با استفاده از 28 رأس بز سیستانی (وزن بدن 6/2± 25 کیلوگرم, روزهای آبستنی 5± 100) در قالب طرح کاملاً تصادفی با روش فاکتوریل 2×2 انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) پروتئین و انرژی پائین 2) پروتئین پائین و انرژی بالا 3) پروتئین پائین و انرژی بالا 4) پروتئین و انرژی بالا. ماده خشک مصرفی و کاهش وزن در زمان زایش در تیمار با پروتئین بالا-انرژی پایین بیشتر بود. اما وزن تولد بزغاله این تیمار به طور معنی داری بالاتر بود. در فراسنجه های خونی 28 روز قبل زایش غلظت کلسترول در تیمار انرژی بالا پروتئین پایین به طور معنی داری افزایش یافت, اما غلظت های خونی گلوکز, تری گلیسرید, اوره و پروتئین کل تفاوت معنی داری نشان ندادند. در 14 روز قبل زایش, غلظت اوره خون در تیمار با پروتئین بالا به طور معنی داری بالاتر بود, اما تفاوت معنی داری در غلظت تری گلیسرید, کلسترول و پروتئین کل خون بین تیمارها وجود نداشت. در 2 ساعت بعد زایش تفاوت معنی داری در غلظت گلوکز و تری گلیسرید بین تیمارها وجود نداشت. تولید پروتئین میکروبی در تیمار با پروتئین بالا-انرژی بالا بیشتر بود. تفاوت معنی داری در فراسنجه های شکمبه ای بین تیمارها مشاهده نشد. به طوری که pH مایع شکمبه قبل از مصرف خوراک در تیمار دارای انرژی بالا و پروتئین پایین نسبت به 3 ساعت بعد از مصرف خوراک بالاتر بود. همچنین غلظت اسیدهای چرب فرار شکمبه با مصرف جیره های حاوی انرژی بالا و پروتئین پایین تر از حد توصیه شده, افزایش یافت. به طورکلی نتایج نشان داد تأمین نیاز انرژی و پروتئین در گامه انتهای آبستنی و افزایش سطح پروتئین موجب بهبود عملکرد و افزایش وزن تولد بزغاله در بزهای آبستن می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحمانی فیروزی، رقیه، تیموری یانسری، اسداله، و دیرنده، عیسی. (1398). اثرات سطوح مختلف انرژی و پروتئین در گامه انتهایی آبستنی بر عملکرد, تولید پروتئین میکروبی, فراسنجه های خونی و شکمبه ای بزهای سیستانی. پژوهش های علوم دامی ایران، 11(1 )، 27-43. SID. https://sid.ir/paper/385191/fa

    Vancouver: کپی

    رحمانی فیروزی رقیه، تیموری یانسری اسداله، دیرنده عیسی. اثرات سطوح مختلف انرژی و پروتئین در گامه انتهایی آبستنی بر عملکرد, تولید پروتئین میکروبی, فراسنجه های خونی و شکمبه ای بزهای سیستانی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1398؛11(1 ):27-43. Available from: https://sid.ir/paper/385191/fa

    IEEE: کپی

    رقیه رحمانی فیروزی، اسداله تیموری یانسری، و عیسی دیرنده، “اثرات سطوح مختلف انرژی و پروتئین در گامه انتهایی آبستنی بر عملکرد, تولید پروتئین میکروبی, فراسنجه های خونی و شکمبه ای بزهای سیستانی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 11، no. 1 ، pp. 27–43، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/385191/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا