مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

279
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

515
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر خشک کردن با تابش مادون قرمز و سرعت جریان هوا بر خصوصیات کیفی بابونه (Matricaria chamomilla L. )

صفحات

 صفحه شروع 709 | صفحه پایان 723

کلیدواژه

بابونه (Matricaria chamomilla L.)Q1

چکیده

 به منظور بررسی اثر خشک کردن با تابش مادون قرمز بر شاخص های رنگ, درصد و اجزای اسانس گل های بابونه (Matricaria chamomilla L. ), سه شدت مختلف مادون قرمز شامل: 125, 132 و 220 وات همراه با سه سرعت جریان هوا 0. 5, 1 و 1. 5 متر بر ثانیه که در مجموع 9 تیمار بودند, در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شد و گیاهان خشک شده در سایه به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که تیمارهای خشک کردن اثر معنی داری بر زمان خشک کردن, شاخص های رنگ و درصد اسانس نمونه ها داشت. تیمارهای شاهد (سایه خشک) و شدت تابش 220 وات به همراه سرعت جریان هوا 0. 5 متر بر ثانیه به ترتیب بیشترین (2367 دقیقه) و کمترین (83 دقیقه) زمان خشک کردن را داشتند. با افزایش شدت تابش مادون قرمز شاخص های اصلی رنگ مانند L, a, b, Δ E (تغییرات کلی رنگ) و BI (شاخص قهوه ای شدن) به صورت معنی داری نسبت به شاهد تغییر کردند اما در بعضی تیمارها با افزایش سرعت جریان هوا میزان تغییرات شاخص های ذکرشده حتی در شدت تابش های بالای مادون قرمز تغییر کمتری نسبت به همان شدت با سرعت جریان هوای کمتر نسبت به شاهد نشان دادند. بیشترین میزان اسانس (0. 23% وزنی/وزنی) در شدت تابش 125 وات همراه با سرعت جریان هوا 0. 5 متر بر ثانیه بدست آمد و کمترین مقدار (0. 12%) در تیمارهای شدت تابش 220 وات به همراه سرعت جریان هوا 0. 5 متر بر ثانیه و شدت تابش 220 وات به همراه سرعت جریان هوا 1 متر بر ثانیه مشاهده شد. بررسی تغییرات ترکیب های اصلی اسانس نشان داد که بیشترین مقدار آلفا-بیسابلول-اکسید A (60. 6%), Z-اسپیرو اتر (16. 5%) و کامازولن (4. 6%) به ترتیب مربوط به تیمارهای شدت تابش 132 وات به همراه سرعت جریان هوا 0. 5 متر بر ثانیه, شدت تابش 220 وات به همراه سرعت جریان هوا 0. 5 متر بر ثانیه و شاهد بود. به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که تیمار استفاده از شدت تابش 125 وات مادون قرمز همراه با سرعت جریان هوای 0. 5 متر بر ثانیه به دلیل زمان خشک کردن کوتاه, حفظ مشخصه های رنگ و مقدار مطلوب درصد و اجزای اصلی اسانس می تواند روش مناسبی برای خشک کردن گل های بابونه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودی، عبدالباسط، کرمی، محمد، عبادی، محمدتقی، و عیاری، مهدی. (1399). بررسی تأثیر خشک کردن با تابش مادون قرمز و سرعت جریان هوا بر خصوصیات کیفی بابونه (Matricaria chamomilla L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 36(5 (پیاپی 103) )، 709-723. SID. https://sid.ir/paper/385235/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی عبدالباسط، کرمی محمد، عبادی محمدتقی، عیاری مهدی. بررسی تأثیر خشک کردن با تابش مادون قرمز و سرعت جریان هوا بر خصوصیات کیفی بابونه (Matricaria chamomilla L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1399؛36(5 (پیاپی 103) ):709-723. Available from: https://sid.ir/paper/385235/fa

    IEEE: کپی

    عبدالباسط محمودی، محمد کرمی، محمدتقی عبادی، و مهدی عیاری، “بررسی تأثیر خشک کردن با تابش مادون قرمز و سرعت جریان هوا بر خصوصیات کیفی بابونه (Matricaria chamomilla L. )،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 36، no. 5 (پیاپی 103) ، pp. 709–723، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/385235/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button