مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

298
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

462
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره نعنا (Mentha spicata L. ) در پوشش چندسازه ای کربوکسی متیل سلولز اسید اولئیک بر ماندگاری فیله ماهی طی دوره نگهداری در شرایط سرد

صفحات

 صفحه شروع 724 | صفحه پایان 733

چکیده

 امروزه تمایل به استفاده از زیست نگهدارنده ها ازجمله عصاره های گیاهی به عنوان جایگزین پاداکسنده ها و ضدمیکروب های مصنوعی افزایش یافته است. از سوی دیگر افزودن چربی ها ازجمله اسید اولئیک به زیست بسپارها در بسته بندی های فعال, موجب کاهش نفوذپذیری آنها نسبت به بخار آب می شود. به منظور بررسی تأثیر پاداکسندگی و ضدمیکروبی عصاره نعناع دشتی در پوشش زیست چندسازه ای بر پایه کربوکسی متیل سلولز بر ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی در شرایط سرد, آزمایشی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار شامل پوشش کربوکسی متیل سلولز (2. 5%) به تنهایی یا در ترکیب با اسید اولئیک (1. 5%) و غنی شده با سطوح 0. 5, 1, 1. 5 و 2 درصد عصاره نعناع دشتی و 3 تکرار در هر تیمار به مدت 9 روز اجرا شد. نتایج نشان داد که اسید اولئیک اثر حفاظتی پوشش کربوکسی متیل سلولز را بهبود بخشید. به کارگیری عصاره نعناع دشتی در پوشش زیست چندسازه ای, به ویژه در بالاترین غلظت, به طور معنی داری (p <0. 05) موجب کاهش شمار باکتری های سرمادوست, شاخص اسیدتیوباربیتوریک, اسیدهای چرب آزاد, مجموع ترکیب های ازته فرّار و pH فیله های ماهی کپور طی دوره نگهداری در شرایط سرد شد. تأثیر پاداکسندگی و ضدمیکروبی عصاره نعناع دشتی وابسته به غلظت بود. بنابراین عصاره نعناع دشتی با دارا بودن خواص پاداکسندگی و ضدمیکروبی در ترکیب با پوشش چندسازه ای کربوکسی متیل سلولز-اسید اولئیک, می تواند به عنوان یک زیست نگهدارنده در بسته بندی فعال, برای حفظ کیفیت و افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی طی نگهداری کوتاه مدت در یخچال مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، زهرا، و خادمی شورمستی، داریوش. (1399). تاثیر عصاره نعنا (Mentha spicata L. ) در پوشش چندسازه ای کربوکسی متیل سلولز اسید اولئیک بر ماندگاری فیله ماهی طی دوره نگهداری در شرایط سرد. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 36(5 (پیاپی 103) )، 724-733. SID. https://sid.ir/paper/385236/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی زهرا، خادمی شورمستی داریوش. تاثیر عصاره نعنا (Mentha spicata L. ) در پوشش چندسازه ای کربوکسی متیل سلولز اسید اولئیک بر ماندگاری فیله ماهی طی دوره نگهداری در شرایط سرد. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1399؛36(5 (پیاپی 103) ):724-733. Available from: https://sid.ir/paper/385236/fa

    IEEE: کپی

    زهرا احمدی، و داریوش خادمی شورمستی، “تاثیر عصاره نعنا (Mentha spicata L. ) در پوشش چندسازه ای کربوکسی متیل سلولز اسید اولئیک بر ماندگاری فیله ماهی طی دوره نگهداری در شرایط سرد،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 36، no. 5 (پیاپی 103) ، pp. 724–733، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/385236/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا