مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

358
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

464
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فرمانتاسیون جامد و ماندگاری Pochonia chlamydosporia var. chlamydosporia و Purpureocillium lilacinum روی بسترهای آلی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

چکیده

 قارچ هایvar. chlamydosporia Pochonia chlamydosporia و Purpureocillium lilacinumاز عوامل کنترل بیولوژیک مهم نماتدهای گره ریشه و سیست نماتدها هستند. هر دو قارچ اولین بار از نماتد سیست چغندر قند از خراسان جدا سازی شدند و کارآیی امیدوار کننده ای روی کنترل نماتدهای Heterodera schachtii, Globodera rostochiensis و Meloidogyne spp. نشان داده اند. در این مطالعه میزان اسپورزایی و ماندگاری قارچ ها روی بسترهای جامد طی دو ماه بررسی شد. قارچ ها روی بسترهای غلات شامل بذر گندم, بذر جو, سبوس گندم, سبوس برنج و پوسته شلتوک کشت داده شدند و اسپور دهی و پایداری آن ها در شرایط دمای اتاق و یخچال ارزیابی شد. بسته به نوع بستر, زمان نگهداری و دما و نیز میزان اسپوردهی قارچ ها متفاوت بود. P. chlamydosporia روی بذرگندم, بذر جو, سبوس گندم و سبوس برنج پس از 30 روز و روی پوسته شلتوک پس از دو ماه اسپوردهی نمود. P. lilacinumهمه بسترها را پس از 30 روز کلونیزه کرد و روی بذر جو و پوسته شلتوک برنج بیشترین اسپورزایی را داشت. ماندگاری P. chlamydosporia و P. lilacinum پس از 60 روز نگهداری در 25 درجه سلسیوس مقداری کاهش نشان داد, ولی در دمای10 درجه سلسیوس تغییر معنی داری نیافت. بالاترین جمعیت پوکونیا روی سبوس های گندم و برنج به میزان 108 × 5/1 و روی بقیه بسترها 107 × 7 اسپور در هر گرم بستر و برای پورپوریوسیلیوم روی سبوس گندم و جو به ترتیب 108 × 7/2 و 108 × 5/1 اسپور در هر گرم پس از 60 روز بود. کلامیدوسپورها مرحله استراحتی پوکونیا و یکی از رایج ترین منابع تلقیح در خاک هستند. پوکونیا روی جو جمعیتی معادل 105 × 1/1 و روی سبوس برنج و گندم معادل 103 × 5 کلامیدوسپور تولید نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیرازی، راحله سادات، فاطمی، صدیقه، و نعیمی، شهرام. (1397). فرمانتاسیون جامد و ماندگاری Pochonia chlamydosporia var. chlamydosporia و Purpureocillium lilacinum روی بسترهای آلی. مهار زیستی در گیاه پزشکی، 6(2 (پیاپی 12) )، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/386277/fa

    Vancouver: کپی

    شیرازی راحله سادات، فاطمی صدیقه، نعیمی شهرام. فرمانتاسیون جامد و ماندگاری Pochonia chlamydosporia var. chlamydosporia و Purpureocillium lilacinum روی بسترهای آلی. مهار زیستی در گیاه پزشکی[Internet]. 1397؛6(2 (پیاپی 12) ):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/386277/fa

    IEEE: کپی

    راحله سادات شیرازی، صدیقه فاطمی، و شهرام نعیمی، “فرمانتاسیون جامد و ماندگاری Pochonia chlamydosporia var. chlamydosporia و Purpureocillium lilacinum روی بسترهای آلی،” مهار زیستی در گیاه پزشکی، vol. 6، no. 2 (پیاپی 12) ، pp. 1–14، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/386277/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button