مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

405
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

507
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

گزینش به کمک نشانگر SNP به منظور به نژادی صفت شیرینی میوه در طالبی

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 176

چکیده

 این تحقیق باهدف به نژادی صفت شیرینی میوه در طالبی رقم ساوه انجام شد. برای این منظور تلاقی بین رقم ساوه با رقم گالیا انجام شد و نسل F2 تشکیل شد. برای اندازه گیری شیرینی میوه طالبی در نسل والدین و نسل F2 از دستگاه رفراکتومتر استفاده شد. در نسل F2 42 گیاه از 2100 گیاه انتخاب و ارزیابی شد. همچنین سه نشانگر SNP مرتبط با شیرینی میوه در جمعیت F2با روش HRM با کمک دستگاه ریل تایم پی سی آر تعیین ژنوتیپ گردید. از بین سه نشانگر SNP یکی از آن ها (SlE1) بین والدین چندشکلی نشان داد و رقم گالیا و ساوه به ترتیب دارای ژنوتیپ A1A1 و A2A2 بودند. پس از تعیین ژنوتیپ به ترتیب 13, 23 و 6 گیاه برای سه ژنوتیپ A1A1, A1A2 و A2A2 به دست آمد. تجزیه واریانس طرح کاملاً تصادفی نامتعادل نشان داد این سه گروه از نظر میزان قند, تفاوت معنی داری داشتند. میانگین میزان قند در واحد بریکس (%) برای سه ژنوتیپ A1A1, A1A2 و A2A2 به ترتیب 75/11, 85/10 و 68/6 به دست آمد. مقایسه میانگین با روش دانکن نشان داد تفاوت این میانگین ها در سطح احتمال 01/0 p< معنی دار بود. این نتایج نشان می دهد نشانگر SlE1-HRM به خوبی می-تواند گیاهانی را گزینش کند که میزان قند آن ها نسبت به والد ساوه بیشتر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمضانی، فاطمه، رامشینی، حسین، لطفی، محمود، مرتضویان، سیدمحمدمهدی، و پورممبینی، صفدر. (1399). گزینش به کمک نشانگر SNP به منظور به نژادی صفت شیرینی میوه در طالبی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 51(1 )، 165-176. SID. https://sid.ir/paper/386684/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانی فاطمه، رامشینی حسین، لطفی محمود، مرتضویان سیدمحمدمهدی، پورممبینی صفدر. گزینش به کمک نشانگر SNP به منظور به نژادی صفت شیرینی میوه در طالبی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1399؛51(1 ):165-176. Available from: https://sid.ir/paper/386684/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه رمضانی، حسین رامشینی، محمود لطفی، سیدمحمدمهدی مرتضویان، و صفدر پورممبینی، “گزینش به کمک نشانگر SNP به منظور به نژادی صفت شیرینی میوه در طالبی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 51، no. 1 ، pp. 165–176، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/386684/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button