مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

369
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سیستم های مختلف تغذیه ای: کودهای ارگانیک، غیرارگانیک و تلفیقی، بر چگونگی تغییرات پروتئین دانه گندم

صفحات

 صفحه شروع 381 | صفحه پایان 392

چکیده

 گندم یک منبع مهم پروتئینی و تغذیه ای برای جوامع بشری بوده, که میزان پروتئین دانه به عنوان مهم ترین جزء تعیین کننده کیفیت دانه, نقش مهمی در کیفیت و ارزش غذایی محصول و هم چنین نان تولیدی آن دارد. این پژوهش به منظور بررسی چگونگی تغییرات (افزایش و یا کاهش) میزان پروتئین دانه گندم (Triticum aestivum L. ), تحت کاربرد سیستم های مختلف تغذیه کودی, در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار طی سال زراعی 93-1392, در پژوهشکده کشاورزی وابسته به دانشگاه زابل اجرا شد. تیمارها شامل: T1. شاهد, T2. کود دامی, T3. کود ورمی کمپوست, T4. کود شیمیایی NPK, T5. کود ورمی کمپوست +کود نیتروکسین, T6. کود دامی +کود نیتروکسین, T7. کود دامی + کود شیمیاییNPK, (با نسبت های مساوی) در بررسی عملکرد دانه, شاخص برداشت, نیتروژن خاک, نیتروژن دانه, پروتئین دانه, درصد رطوبت, خاکستر و ماده آلی دانه مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد استفاده از سیستم های مختلف کودی بر تمام صفات مورد مطالعه در سطح احتمال (01/0P≤ ), معنی دار بود. استفاده از کودهای دامی و شیمیایی به صورت تلفیقی, شاخص برداشت و عملکرد دانه را نسبت به سایر تیمارها, افزایش داد. بیشترین و کمترین میزان غلظت نیتروژن دانه با مقادیر 41/ 2 و 62/ 1 درصد و میزان پروتئین دانه با مقادیر 14 و 44/ 9 درصد به ترتیب به تیمار کودهای شیمیایی و شاهد اختصاص یافت, به طوری که استفاده از کودهای شیمیایی موجب افزایش 48/0 درصدی پروتئین دانه, نسبت به شاهد گردید. بر این اساس نیتروژن یکی از مهم ترین عواملی می باشد که تأثیر به سزایی در میزان پروتئین دانه داشته و تولید محصول به مقدار زیادی تحت کاربرد این عنصر قرار گرفته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امجدیان، الهام، و قنبری، احمد. (1397). بررسی سیستم های مختلف تغذیه ای: کودهای ارگانیک, غیرارگانیک و تلفیقی, بر چگونگی تغییرات پروتئین دانه گندم. پژوهشهای زراعی ایران، 16(2 )، 381-392. SID. https://sid.ir/paper/386691/fa

    Vancouver: کپی

    امجدیان الهام، قنبری احمد. بررسی سیستم های مختلف تغذیه ای: کودهای ارگانیک, غیرارگانیک و تلفیقی, بر چگونگی تغییرات پروتئین دانه گندم. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1397؛16(2 ):381-392. Available from: https://sid.ir/paper/386691/fa

    IEEE: کپی

    الهام امجدیان، و احمد قنبری، “بررسی سیستم های مختلف تغذیه ای: کودهای ارگانیک, غیرارگانیک و تلفیقی, بر چگونگی تغییرات پروتئین دانه گندم،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 16، no. 2 ، pp. 381–392، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/386691/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button