مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

337
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

524
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کاربرد تلفیقی ریزو باکتری های محرک رشد و قارچ میکوریزا در کشت مخلوط بزرک (Linum usitatissimum L. ) و باقلا (Vicia faba L. ) بر خصوصیات رشدی و عملکرد دانه

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 140

چکیده

 به منظور بررسی اثر کودهای زیستی بر برخی ویژگی های زراعی بزرک (Linum usitatissimum L. ) و باقلا (Vicia faba L. ) در کشت مخلوط, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه در سال زراعی 96-1395 به اجرا درآمد. عامل اول شامل الگوی کشت در پنج سطح شامل کشت خالص بزرک, کشت خالص باقلا, کشت مخلوط یک ردیف بزرک + یک ردیف باقلا, دو ردیف بزرک + دو ردیف باقلا و سه ردیف بزرک + سه ردیف باقلا و عامل دوم شامل عدم مصرف و مصرف کود زیستی (ترکیب قارچ میکوریزا+ باکتری های تامین کننده نیتروژن, فسفر, پتاسیم و گوگرد) بود. صفات مورد مطالعه برای بزرک شامل ارتفاع بوته, تعداد شاخه های جانبی, تعداد کپسول در بوته, تعداد دانه در کپسول, وزن هزار دانه, عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیک و درصد روغن و برای باقلا شامل ارتفاع بوته, تعداد شاخه های جانبی, طول نیام, تعداد نیام در بوته, تعداد دانه در نیام, وزن هزار دانه, عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه بودند. نتایج نشان داد که الگوی کشت بر کلیه صفات مورد بررسی باقلا و بزرک اثر معنی دار داشت. حداکثر عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک باقلا به ترتیب از کشت خالص (به ترتیب با 280/4 و 300/13 تن در هکتار) و کمترین مقادیر آنها از کشت مخلوط با نسبت یک ردیف بزرک و یک ردیف باقلا خالص (به ترتیب با 590/2 و 240/10 تن در هکتار) به دست آمد. حداکثر عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک بزرک از کشت خالص بزرک (به ترتیب با 230/2 و 153/7 تن در هکتار) و کمترین میزان عملکرد از کشت مخلوط سه ردیف بزرک و سه ردیف باقلا (به ترتیب با 040/1 و 992/4 تن در هکتار) حاصل شد. درصد روغن بزرک در تمامی الگوهای کشت مخلوط بیشتر از کشت خالص بود. همچنین, بالاترین عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک هر دو گونه در شرایط کاربرد کود زیستی و کمترین مقادیر عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک از عدم مصرف کاربرد کود زیستی به دست آمد. بالاترین نسبت برابری زمین نیز در شرایط کاربرد کود زیستی در کشت مخلوط دو ردیف بزرک + دو ردیف باقلا برابر با 53/1 به دست آمد که معادل 53 درصد افزایش در بهره وری استفاده از زمین نسبت به کشت خالص دو گونه بود و این نشان دهنده برتری کشت مخلوط در مقایسه با کشت خالص است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیزاده، خدیجه، رضایی چیانه، اسماعیل، امیرنیا، رضا، و برین، محسن. (1398). اثر کاربرد تلفیقی ریزو باکتری های محرک رشد و قارچ میکوریزا در کشت مخلوط بزرک (Linum usitatissimum L. ) و باقلا (Vicia faba L. ) بر خصوصیات رشدی و عملکرد دانه. پژوهشهای زراعی ایران، 17(1 )، 123-140. SID. https://sid.ir/paper/386706/fa

    Vancouver: کپی

    علیزاده خدیجه، رضایی چیانه اسماعیل، امیرنیا رضا، برین محسن. اثر کاربرد تلفیقی ریزو باکتری های محرک رشد و قارچ میکوریزا در کشت مخلوط بزرک (Linum usitatissimum L. ) و باقلا (Vicia faba L. ) بر خصوصیات رشدی و عملکرد دانه. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1398؛17(1 ):123-140. Available from: https://sid.ir/paper/386706/fa

    IEEE: کپی

    خدیجه علیزاده، اسماعیل رضایی چیانه، رضا امیرنیا، و محسن برین، “اثر کاربرد تلفیقی ریزو باکتری های محرک رشد و قارچ میکوریزا در کشت مخلوط بزرک (Linum usitatissimum L. ) و باقلا (Vicia faba L. ) بر خصوصیات رشدی و عملکرد دانه،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 17، no. 1 ، pp. 123–140، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/386706/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button