Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

738
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

552
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات اوره آهسته رهش و ملاس، بر عملکرد رشد، قابلیت هضم، تخمیر شکمبه ای و صفات لاشه گوسفندان پرواری

صفحات

 صفحه شروع 273 | صفحه پایان 291

چکیده

 هدف از انجام این آزمایش بررسی اثرات اوره آهسته رهش (با نام تجاری نیتروزا) در مقایسه با اوره معمولی, با یا بدون افزودن ملاس, بر عملکرد, خصوصیات لاشه, تخمیر شکمبه ای و فراسنجه های خونی بره های پرواری بود. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار شامل کنترل, دو منبع نیتروژن غیر پروتیینی اوره معمولی (6/1 درصد) و اوره آهسته رهش (8/1 درصد) با یا بدون ملاس (صفر و 20 درصد) و 7 تکرار با استفاده از 35 راس بره نر عربی, به مدت 105 روز انجام شد. جایگزینی اوره معمولی با اوره آهسته رهش و نیز افزودن ملاس به جیر ه, در مقایسه با گروه کنترل, موجب ایجاد تغییر در افزایش وزن روزانه, ضریب تبدیل خوراک, وزن نهایی پروار, صفات و وزن قطعات لاشه, فراسنجه های رنگ سنجی گوشت و قابلیت هضم مواد مغذی نشد. در جیره های حاوی اوره غلظت پروپیونات و نیتروژن آمونیاکی شکمبه, نسبت به جیره کنترل, بالاتر بود. افزودن ملاس به جیره موجب افزایش غلظت بوتیرات و کل اسیدهای چرب فرار شکمبه نسبت به جیره کنترل شد. در تیمار کنترل, pH شکمبه نسبت به تیمار های حاوی منابع نیتروژن غیر پروتیینی پایین تر بود. همراه شدن ملاس با اوره, باعث کاهش نیتروژن اوره ای خون شد. در کل نتایج آزمایش نشان داد که اگرچه جایگزینی اوره معمولی با اوره آهسته رهش و نیز همراه شدن ملاس با آن, در جیره های پُرکنسانتره برخی فراسنجه های تخمیری شکمبه و متابولیت های خونی را تحت تاثیر قرار داد ولی این تغییرات به اندازه ای نبود که بتواند بهبودی در عملکرد پروار و قابلیت هضم مواد مغذی ایجاد نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشایخی، محمدرضا، ساری، محسن، عرفانی مجد، نعیم، و رضایی، مرتضی. (1398). اثرات اوره آهسته رهش و ملاس, بر عملکرد رشد, قابلیت هضم, تخمیر شکمبه ای و صفات لاشه گوسفندان پرواری. پژوهش های علوم دامی ایران، 11(3 )، 273-291. SID. https://sid.ir/paper/387293/fa

    Vancouver: کپی

    مشایخی محمدرضا، ساری محسن، عرفانی مجد نعیم، رضایی مرتضی. اثرات اوره آهسته رهش و ملاس, بر عملکرد رشد, قابلیت هضم, تخمیر شکمبه ای و صفات لاشه گوسفندان پرواری. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1398؛11(3 ):273-291. Available from: https://sid.ir/paper/387293/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا مشایخی، محسن ساری، نعیم عرفانی مجد، و مرتضی رضایی، “اثرات اوره آهسته رهش و ملاس, بر عملکرد رشد, قابلیت هضم, تخمیر شکمبه ای و صفات لاشه گوسفندان پرواری،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 11، no. 3 ، pp. 273–291، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/387293/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا