مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

331
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

467
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

امکان سنجی استفاده از باکتری های محرک رشد گیاه جداسازی سازی شده از گره به منظور افزایش مقاومت گیاه یونجه (. Medicago sativa L) به تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 225 | صفحه پایان 235

چکیده

 با توجه به اهمیت اثرات تنش شوری در کاهش رشد گیاهان, این مطالعه با هدف بررسی اثر باکتری های محرک رشد گیاه (جداشده از گره های گیاه یونجه) بر کاهش اثرات تنش شوری در گیاه یونجه انجام شد. بدین منظور 63 جدایه باکتریایی از گره های 13 نمونه گیاه یونجه کشت شده در مزارع استان قم جداسازی شد. میزان مقاومت به شوری و برخی ویژگی های محرک رشد این جدایه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. درنهایت, سه جدایه برتر شامل دو جدایه غیر ریزوبیومی A36 و A37 و یک جدایه ریزوبیومی ARh29 برای آزمایش گلخانه ای انتخاب شدند. آزمایش گلخانه ای به صورت یک طرح کاملاً تصادفی در قالب فاکتوریل در سه تکرار انجام شد. سطوح شوری شامل صفر, 50, 100, 150 و 200 میلی مولار کلرید سدیم و سطوح باکتری شامل گیاهان تلقیح شده با جدایه های A36 + A37, ARh29, A36 + A37 + ARh29, شاهد منفی (گیاهان بدون تلقیح باکتریایی و تغذیه شده با هوگلند فاقد نیتروژن) و شاهد مثبت (گیاهان بدون تلقیح باکتریایی و تغذیه شده با هوگلند حاوی نیتروژن) بودند. نتایج نشان داد سویه های باکتریایی در تمام سطوح شوری, توانستند وزن خشک گیاه و پرولین را در مقایسه با گیاهان بدون تلقیح باکتریایی افزایش دهند. همچنین سویه های باکتری جذب یون های پتاسیم را افزایش و جذب یون های سدیم را در گیاهان یونجه تحت تنش شوری کاهش دادند به طوری که در شوری 200 میلی مولار, وزن خشک و میزان پرولین گیاهانی که با هر سه جدایه برتر به طور هم زمان تلقیح شده بودند, 29% و 35% بیشتر از شاهد مثبت و همچنین نسبت پتاسیم به سدیم آن ها به میزان 36% بیشتر از شاهد مثبت بود. به طور کلی, نتایج این مطالعه نشان داد که گره های ریشه یونجه می تواند حاوی باکتری های غیر ریزوبیومی محرک رشد گیاه و مقاوم به شوری باشد که استفاده از آن ها به همراه باکتری های ریزوبیومی می تواند منجر به بهبود رشد گیاه یونجه تحت تنش شوری گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوری، فاطمه، اعتصامی، حسن، نجفی زرینی، حمید، خوش خلق سیما، نیراعظم، و رنجبر، غلامعلی. (1399). امکان سنجی استفاده از باکتری های محرک رشد گیاه جداسازی سازی شده از گره به منظور افزایش مقاومت گیاه یونجه (. Medicago sativa L) به تنش شوری. تنش های محیطی در علوم زراعی، 13(1 )، 225-235. SID. https://sid.ir/paper/387518/fa

    Vancouver: کپی

    نوری فاطمه، اعتصامی حسن، نجفی زرینی حمید، خوش خلق سیما نیراعظم، رنجبر غلامعلی. امکان سنجی استفاده از باکتری های محرک رشد گیاه جداسازی سازی شده از گره به منظور افزایش مقاومت گیاه یونجه (. Medicago sativa L) به تنش شوری. تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1399؛13(1 ):225-235. Available from: https://sid.ir/paper/387518/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه نوری، حسن اعتصامی، حمید نجفی زرینی، نیراعظم خوش خلق سیما، و غلامعلی رنجبر، “امکان سنجی استفاده از باکتری های محرک رشد گیاه جداسازی سازی شده از گره به منظور افزایش مقاومت گیاه یونجه (. Medicago sativa L) به تنش شوری،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 13، no. 1 ، pp. 225–235، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/387518/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button