Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

398
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

417
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روابط بین عملکرد دانه و صفات آگروفیزیولوژیکی ژنوتیپ های گندم نان در شرایط دیم

صفحات

 صفحه شروع 701 | صفحه پایان 714

چکیده

 به منظور بررسی روابط موجود بین صفات آگروفیزیولوژیک با عملکرد دانه در گندم نان, تعداد 14 ژنوتیپ تحت شرایط دیم در مزرعه دانشگاه پیام نور مرکز ایلام در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 96-1395 مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این پژوهش نشان داد که ژنوتیپ های مورد مطالعه به غیر از طول پدانکل و شاخص برداشت, از نظر سایر صفات مورد بررسی, اختلاف معنی داری با یکدیگر داشتند. ژنوتیپ های مورد بررسی برای اکثر صفات تنوع مطلوبی نشان دادند. نتایج آمار توصیفی نشان داد که بیشترین میزان ضریب تغییرات فنوتیپی و ژنوتیپی مربوط به عملکرد دانه بود. بررسی ضرایب همبستگی صفات نشان داد که بالاترین ضریب همبستگی مثبت و معنی دار بین عملکرد دانه با بیوماس بود (**0. 85 =r). نتایج تجزیه رگرسیون گام به گام که در آن عملکرد دانه به عنوان متغیر وابسته در برابر صفات مورد بررسی دیگر به عنوان متغیرهای مستقل در نظر گرفته شد, نشان داد که سه صفت بیوماس, شاخص برداشت و وزن هزار دانه به میزان 98 درصد از تغییرات مدل رگرسیونی مربوطه را توجیه کردند. با حذف صفات بیوماس و شاخص برداشت از متغیرهای مستقل, تجزیه رگرسیونی گام به گام برای عملکرد دانه در شرایط دیم انجام شد. سه صفت میزان پرولین, تعداد سنبله در متر مربع و تعداد روز تا رسیدگی وارد شده در مدل, 62 درصد از تغییرات عملکرد دانه در شرایط دیم را توجیه کردند. نتایج تجزیه علیت نشان دادند که بیشترین اثرات مستقیم مثبت مربوط به عملکرد بیوماس, تعداد سنبله در متر مربع و شاخص برداشت بود. نتایج حاکی از آن است که تنوع ژنتیکی بالایی در بین ژنوتیپ های گندم نان مورد بررسی در شرایط دیم وجود دارد. بیوماس, شاخص برداشت, میزان پرولین, تعداد سنبله در مترمربع و زودرسی را می توان به عنوان معیارهای گزینش برای بهبود عملکرد دانه در شرایط دیم معرفی نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمانی فرد، عباس، و ناصری، رحیم. (1399). بررسی روابط بین عملکرد دانه و صفات آگروفیزیولوژیکی ژنوتیپ های گندم نان در شرایط دیم. تنش های محیطی در علوم زراعی، 13(3 )، 701-714. SID. https://sid.ir/paper/387535/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمانی فرد عباس، ناصری رحیم. بررسی روابط بین عملکرد دانه و صفات آگروفیزیولوژیکی ژنوتیپ های گندم نان در شرایط دیم. تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1399؛13(3 ):701-714. Available from: https://sid.ir/paper/387535/fa

    IEEE: کپی

    عباس سلیمانی فرد، و رحیم ناصری، “بررسی روابط بین عملکرد دانه و صفات آگروفیزیولوژیکی ژنوتیپ های گندم نان در شرایط دیم،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 13، no. 3 ، pp. 701–714، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/387535/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا