مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

329
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

518
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر تیمارهای مختلف پرایمینگ بر شاخص های جوانه زنی، موروفوفیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و تحمل به شوری ریحان (. Ocimum basilicum L) (رقم کشکنی لولو)

صفحات

 صفحه شروع 1107 | صفحه پایان 1123

چکیده

 به منظور بررسی اثر نوع پرایمینگ بذر بر برخی خصوصیات جوانه زنی, مورفولوژیکی, فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ریحان تحت تنش شوری, دو آزمایش مجزا به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه و گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. فاکتور اول پرایمینگ بذر در چهار سطح (نیترات پتاسیم 3 درصد به مدت 6 ساعت, اسید سالسیلیک 0. 5 میلی مولار به مدت 12 ساعت, هیدروپرایمینگ با آب مقطر به مدت 24 ساعت و بذور بدون پرایمینگ) و فاکتور دوم سه سطح تنش شوری با استفاده از کلرید سدیم (0, 50 و 100 میلی مولار) بودند. بیشترین سرعت جوانه زنی در تیمار پرایمینگ با آب مقطر ثبت شد. وزن تر و خشک گیاهچه, طول ساقه چه و ریشه چه نیز تحت تأثیر پرایمینگ قرار گرفت. در آزمایش گلدانی صفات رویشی گیاه با افزایش میزان تنش شوری کاهش معنی داری نشان دادند. همچنین, بیشترین میزان کلروفیل a برگ در گیاهان بدون تیمار شوری (شاهد) و تنش شوری 50 میلی مولار در گیاهان حاصل از بذور پرایم شده با آب مقطر به ترتیب به میزان 7. 21 و 6. 33 میلی گرم/گرم وزن تر برگ به دست آمد. بالاترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ (80. 66 درصد) و فنل کل (0. 87 میلی گرم/گرم وزن تر) در گیاهان حاصل از بذور پرایم شده با آب مقطر به ترتیب تحت تنش شوری 50 و 100 میلی مولار مشاهده شد. علاوه بر این, بالاترین محتوای رطوبت نسبی برگ (71. 55 درصد) در گیاهان حاصل از بذور پرایم شده با نیترات پتاسیم در شرایط بدون تنش شوری مشاهده شد. به طورکلی نتایج نشان داد در شرایط تنش شوری متوسط (50 میلی مولار) و بدون تنش (شاهد), هیدروپرایمینگ بذر سبب بهبود صفات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی ریحان گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستمی، قادر، مقدم، محمد، نریمانی، رسول، و مهدی زاده، لیلا. (1397). تأثیر تیمارهای مختلف پرایمینگ بر شاخص های جوانه زنی, موروفوفیزیولوژیکی, بیوشیمیایی و تحمل به شوری ریحان (. Ocimum basilicum L) (رقم کشکنی لولو). تنش های محیطی در علوم زراعی، 11(4 )، 1107-1123. SID. https://sid.ir/paper/387565/fa

    Vancouver: کپی

    رستمی قادر، مقدم محمد، نریمانی رسول، مهدی زاده لیلا. تأثیر تیمارهای مختلف پرایمینگ بر شاخص های جوانه زنی, موروفوفیزیولوژیکی, بیوشیمیایی و تحمل به شوری ریحان (. Ocimum basilicum L) (رقم کشکنی لولو). تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1397؛11(4 ):1107-1123. Available from: https://sid.ir/paper/387565/fa

    IEEE: کپی

    قادر رستمی، محمد مقدم، رسول نریمانی، و لیلا مهدی زاده، “تأثیر تیمارهای مختلف پرایمینگ بر شاخص های جوانه زنی, موروفوفیزیولوژیکی, بیوشیمیایی و تحمل به شوری ریحان (. Ocimum basilicum L) (رقم کشکنی لولو)،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 11، no. 4 ، pp. 1107–1123، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/387565/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button