Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

265
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

414
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین شرایط مناسب نگهداری گیاه سالیکورنیای تازه

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 گیاه سالیکورنیا با نیاز آبی کم و مقاوم به خشکی و شوری, یکی از گیاهان هالوفیت (شوری پسند) است که به خوبی در اراضی شور با درصد نمک بالا رشد می کند و منبع مهمی از ترکیبات غذایی, ویتامین ها و همچنین آنتی اکسیدان ها است. به دلیل ساختار ویژه فیزیولوژیکی این گیاه, فساد سریع آن در مراحل پس از برداشت, سبب تخریب و کاهش ارزش های تغذیه ای آن شده و ضایعات پس از برداشت این گیاه را افزایش می دهد. به همین دلیل به کارگیری تیمارهای مناسب پس از برداشت به منظور افزایش قابلیت ماندگاری و حفظ ارزش های تغذیه ای این گیاه ضروری می باشد. از آنجا که تاکنون تحقیقات جامعی در راستای فناوری های پس از برداشت سالیکورنیا به منظور افزایش عمر ماندگاری و حفظ کیفیت تازه خوری آن انجام نشده است لذا همگام با توسعه کشت و تولید این گیاه در مناطق مختلف کشور, این پژوهش با هدف بررسی و معرفی مناسب ترین شرایط نگهداری این گیاه انجام شد. نگهداری محصول در شرایط محیط (دمای oC25) نشان داد که سالیکورنیای تازه تا مدت حداکثر 3 روز از ظاهر و بازارپسندی مناسب برخوردار می باشد. نتایج ارزیابی وضعیت ظاهری سالیکورنیا و میزان افت وزن آن در مدت نگهداری نشان داد که در شرایط سردخانه (دمای oC 4) و رطوبت نسبی کنترل شده (90 تا 95 درصد), ویژگی های ظاهری, فیزیکوشیمیایی و در نتیجه بازارپسندی سالیکورنیا در مقایسه با دما و شرایط محیط بهتر حفظ شده و میزان افت وزن محصول نیز کمتر بود. تاثیر مدت زمان نگهداری, دما و نیز اثر متقابل آن ها بر افت وزن گیاه سالیکورنیا معنی دار (0/001

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرمجیدی هشتجین، عادل، فامیل مومن، رضا، و خوش خلق سیما، نیراعظم. (1399). تعیین شرایط مناسب نگهداری گیاه سالیکورنیای تازه. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(107 )، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/387892/fa

    Vancouver: کپی

    میرمجیدی هشتجین عادل، فامیل مومن رضا، خوش خلق سیما نیراعظم. تعیین شرایط مناسب نگهداری گیاه سالیکورنیای تازه. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(107 ):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/387892/fa

    IEEE: کپی

    عادل میرمجیدی هشتجین، رضا فامیل مومن، و نیراعظم خوش خلق سیما، “تعیین شرایط مناسب نگهداری گیاه سالیکورنیای تازه،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 107 ، pp. 1–11، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/387892/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا