مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

254
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

476
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های فیزیکو شیمیایی، تغذیه ای و آنتی اکسیدانی دو رقم عدس ایرانی سیاه و سبز

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 64

چکیده

 عدس در بین حبوبات از نظر پروتیینی بسیار غنی بوده و گوشت مردم فقیر نامیده می شود. در این تحقیق ویژگی های فیزیکوشیمیایی, تغذیه ای و آنتی اکسیدانی دو نمونه عدس سبز معمولی و سیاه ایرانی, شامل رطوبت و مواد فرار, خاکستر کل, چربی, پروتیین, فیبر خام, کربوهیدرات, اندازه گیری خاصیت آنتی اکسیدانی کل و محتوی کاروتنوییدی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان داد عدس سبز دارای محتوی رطوبت و مواد فرار (72/6 گرم درصد گرم) و کربوهیدرات (34/59 گرم درصد گرم) بالاتری است در حالی که عدس سیاه دارای خاکستر (عناصر معدنی) (66/3 گرم در صد گرم), فیبر خام (40/7 گرم در صد گرم), چربی (95/1 گرم در صد گرم), پروتیین (02/26 گرم در صد گرم) و فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتر بر اساس آزمون های DPPH (IC50 برابر با 8/2408 میلی گرم بر لیتر) و FRAP (غلظت یون هایFe2+ برابر با 4/0 میلی مولار) است. محتوی کاروتنوییدی عدس سیاه نیز 024/0 میکروگرم برگرم ارزیابی شد. بنابراین می توان گفت با وجود امتیازاتی که عدس سیاه نسبت به سبز دارد از نظر تغذیه ای ناشناخته مانده و توصیه ی عموم به مصرف و گنجانیدن آن در سبد غذایی خانواده هم از نظر اقتصادی و هم کشاورزی با توجه به شرایط کشت دیم عدس در کشور و بحران کم آبی موجود بسیار مناسب به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یقطینی، محمد، فیضی، جواد، حسینی طاهری، سیدعماد، و جهانی، مسلم. (1399). بررسی ویژگی های فیزیکو شیمیایی, تغذیه ای و آنتی اکسیدانی دو رقم عدس ایرانی سیاه و سبز. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(109 )، 55-64. SID. https://sid.ir/paper/387903/fa

    Vancouver: کپی

    یقطینی محمد، فیضی جواد، حسینی طاهری سیدعماد، جهانی مسلم. بررسی ویژگی های فیزیکو شیمیایی, تغذیه ای و آنتی اکسیدانی دو رقم عدس ایرانی سیاه و سبز. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(109 ):55-64. Available from: https://sid.ir/paper/387903/fa

    IEEE: کپی

    محمد یقطینی، جواد فیضی، سیدعماد حسینی طاهری، و مسلم جهانی، “بررسی ویژگی های فیزیکو شیمیایی, تغذیه ای و آنتی اکسیدانی دو رقم عدس ایرانی سیاه و سبز،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 109 ، pp. 55–64، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/387903/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button