Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

235
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

434
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر استفاده از سطوح متفاوت روغن سویا، کنجاله سویا و کلزا بر عملکرد تولیدی، فعالیت نشخوار و قابلیت هضم مواد مغذی در گاوهای شیری هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 38 | صفحه پایان 47

چکیده

 این پژوهش با هدف بررسی تاثیر سطوح متفاوت روغن و کنجاله دانه های سویا و کلزا به صورت جداگانه و مخلوط بر عملکرد تولیدی, فعالیت نشخوار و قابلیت هضم مواد مغذی گاوهای شیری انجام شد. تعداد 35 راس گاو شیری نژاد هلشتاین در هفت گروه با پنج تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1-گروه شاهد (جیره پایه), 2-جیره پایه + چهار درصد روغن سویا, 3-جیره پایه + 10 درصد کنجاله سویا, 4-جیره پایه + چهار درصد روغن کلزا, 5-جیره پایه + 10 درصد کنجاله کلزا, 6-جیره پایه + چهار درصد روغن سویا + 10 درصد کنجاله سویا و 7-جیره پایه + چهار درصد روغن کلزا + 10 درصد کنجاله کلزا بودند. نتایج این پژوهش نشان داد که مصرف کنجاله و روغن سویا به صورت ترکیبی در جیره باعث افزایش مقدار تولید شیر خام روزانه, تولید شیر با 5/3 درصد چربی و تولید شیر با 4 درصد چربی شد و تفاوت معنی داری با سایر گروه ها داشت (05/0>p). میانگین مدت زمان جویدن, نشخوار کردن و خوردن بین جیره های مختلف آزمایش تفاوت معنی داری داشت (05/0>p). نتایج میانگین ضرایب قابلیت هضم ظاهری ماده خشک, چربی و ماده آلی مواد مغذی بین جیره های مختلف آزمایش تفاوت معنی داری نشان داد (05/0>p). به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد استفاده از روغن سویا و کنجاله سویا موجب بهبود بازده غذایی و عملکرد تولیدی شیر شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وطن دوست، موسی، دیدارخواه، مسعود، و جمیلی، فرشته. (1398). تاثیر استفاده از سطوح متفاوت روغن سویا, کنجاله سویا و کلزا بر عملکرد تولیدی, فعالیت نشخوار و قابلیت هضم مواد مغذی در گاوهای شیری هلشتاین. پژوهش های تولیدات دامی، 10(26 )، 38-47. SID. https://sid.ir/paper/388880/fa

    Vancouver: کپی

    وطن دوست موسی، دیدارخواه مسعود، جمیلی فرشته. تاثیر استفاده از سطوح متفاوت روغن سویا, کنجاله سویا و کلزا بر عملکرد تولیدی, فعالیت نشخوار و قابلیت هضم مواد مغذی در گاوهای شیری هلشتاین. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1398؛10(26 ):38-47. Available from: https://sid.ir/paper/388880/fa

    IEEE: کپی

    موسی وطن دوست، مسعود دیدارخواه، و فرشته جمیلی، “تاثیر استفاده از سطوح متفاوت روغن سویا, کنجاله سویا و کلزا بر عملکرد تولیدی, فعالیت نشخوار و قابلیت هضم مواد مغذی در گاوهای شیری هلشتاین،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 10، no. 26 ، pp. 38–47، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/388880/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا