مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

424
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

729
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر قارچ مایکوریزا آرباسکولار بر کیفیت علوفه در کشت مخلوط جو و خلر

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 64

چکیده

 به منظور ارزیابی کیفیت علوفه در کشت مخلوط جو و خلر با کاربرد قارچ Glomus intraradices, آزمایشی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با 10 تیمار و سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه در سال 1396 اجرا شد. تیمارها شامل الگوهای مختلف کشت (کشت خالص جو, کشت خالص خلر, 75 درصد خلر+ 25 درصد جو, 50 درصد خلر+ 50 درصد جو و 25 درصد خلر+ 75 درصد جو) در حالت تلقیح و عدم تلقیح با قارچ بودند. نتایج نشان داد بیشترین میزان کربوهیدرات محلول در آب (WSC) و فیبرخام (CF) علوفه در الگوهای کشت خالص جو تلقیح شده, خالص جو تلقیح نشده و الگوی 25 درصد خلر + 75 درصد جو تلقیح نشده به دست آمد. همچنین بالاترین میزان دیواره سلولی بدون همی سلولز (ADF) و دیواره سلولی (NDF) به کشت های خالص جو تلقیح نشده و جو تلقیح شده تعلق داشت. اما کمترین میزان ADF و NDF به کشت های خالص خلر تلقیح شده و خلر تلقیح نشده مربوط بود. بنابراین بالاترین میزان ماده خشک مصرفی (DMI), کل ماده مغذی قابل هضم (TDN), قابلیت هضم ماده خشک (DDM), انرژی ویژه شیردهی (NEL) و ارزش نسبی تغذیه ای (RFV) در کشت خالص خلر تلقیح شده به دست آمد. علاوه بر این, تلقیح با قارچ مایکوریزا کیفیت علوفه را از طریق کاهش NDF و ADF و افزایش DMI, TDN, NEL, DDM و RFV بهبود بخشید. به طور کلی, بر اساس شاخص های کیفی, علوفه حاصل از کشت خالص خلر تلقیح شده با قارچ به عنوان علوفه ممتاز (Prime) در نظر گرفته شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقانی نیا، محمد، جوانمرد، عبداله، نورآئین، مجتبی، و ملاعلی عباسیان، سارا. (1398). اثر قارچ مایکوریزا آرباسکولار بر کیفیت علوفه در کشت مخلوط جو و خلر. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 9(4 )، 47-64. SID. https://sid.ir/paper/389041/fa

    Vancouver: کپی

    حقانی نیا محمد، جوانمرد عبداله، نورآئین مجتبی، ملاعلی عباسیان سارا. اثر قارچ مایکوریزا آرباسکولار بر کیفیت علوفه در کشت مخلوط جو و خلر. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1398؛9(4 ):47-64. Available from: https://sid.ir/paper/389041/fa

    IEEE: کپی

    محمد حقانی نیا، عبداله جوانمرد، مجتبی نورآئین، و سارا ملاعلی عباسیان، “اثر قارچ مایکوریزا آرباسکولار بر کیفیت علوفه در کشت مخلوط جو و خلر،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 9، no. 4 ، pp. 47–64، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/389041/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button