مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

255
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

436
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی پایدارترین ژنوتیپ های گندم دوروم با استفاده از آماره های ناپارامتری پایداری عملکرد

صفحات

 صفحه شروع 189 | صفحه پایان 203

چکیده

گندم دوروم (Triticum durum Desf. ) یکی از مهم ترین محصولات غلات است که برای تهیه ماکارونی, پاستا و دیگر غذاها به کار می رود. درک پیچیدگی اثر متقابل ژنوتیپ × محیط (GEI) و تأثیر آن در تعیین و انتخاب پایدارترین ژنوتیپ ها, محیط های کلان و دیگر اهداف سازگاری از علاقمندی های ویژه اصلاح گران نبات بوده است. روش های گوناگونی برای تجزیه پایداری عملکرد دانه بر اساس مفهوم های متفاوت پایداری وجود دارند که می توانند به روش های پارامتری, ناپارامتری و چندمتغیره گروه بندی شوند. در این پژوهش, 20 ژنوتیپ گندم دوروم (19 ژنوتیپ پیشرفته و رقم تجاری دهدشت) طی چهار سال زراعی (92-1388) در پنج منطقه ارزیابی شدند. در هر محیط (ترکیب سال × مکان), آزمایشات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شدند. روش های چهارگانه آزمون ضربی و غیرضربی اثرات اصلی و اثرمتقابل در این پژوهش بررسی شدند. نتایج ارزیابی پایداری عملکرد دانه با استفاده از 13 روش ناپارامتری در این پژوهش نشان داد که در روش های میانگین رتبه, انحراف معیار رتبه و درصد سازگاری ژنوتیپ های 9, 10 و 12 در روش های نصار و هان و مجموع رتبه کنگ ژنوتیپ های 4, 5, 10, 11 و 17 در روش های تنارازو و فوکس ژنوتیپ های 6, 9, 10, 12, 13 و 17 به عنوان پایدارترین ژنوتیپ ها انتخاب شدند. در نهایت بر اساس جمع بندی نتایج همه روش ها, ژنوتیپ های 10 و 12 به عنوان پایدارترین ژنوتیپ ها در این پژوهش انتخاب شدند. با توجه به جمع بندی پژوهش های قبلی نویسندگان پیشنهاد می شود در تحقیقات بعدی برای ارزیابی بهتر پایداری ژنوتیپ ها, یکی از روش های پایداری مانند اَمی, رگرسیون مکانی و یا مدل های مخلوط به همراه روش های ناپارامتری محاسبه شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی زاده، رحمت اله، اصغری، علی، سفالیان، امید، شهبازی، کمال، حسین پور، طهماسب، قوجق، حسن، و آرمیون، محمد. (1398). شناسایی پایدارترین ژنوتیپ های گندم دوروم با استفاده از آماره های ناپارامتری پایداری عملکرد. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 9(1 )، 189-203. SID. https://sid.ir/paper/389370/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی زاده رحمت اله، اصغری علی، سفالیان امید، شهبازی کمال، حسین پور طهماسب، قوجق حسن، آرمیون محمد. شناسایی پایدارترین ژنوتیپ های گندم دوروم با استفاده از آماره های ناپارامتری پایداری عملکرد. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1398؛9(1 ):189-203. Available from: https://sid.ir/paper/389370/fa

    IEEE: کپی

    رحمت اله کریمی زاده، علی اصغری، امید سفالیان، کمال شهبازی، طهماسب حسین پور، حسن قوجق، و محمد آرمیون، “شناسایی پایدارترین ژنوتیپ های گندم دوروم با استفاده از آماره های ناپارامتری پایداری عملکرد،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 9، no. 1 ، pp. 189–203، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/389370/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button