مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

317
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

469
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه خصوصیات خاک، عملکرد و اجزای عملکرد جو (Hordeum vulgare L. ) تحت تأثیر روش های مختلف خاک ورزی و میزان بقایای گیاهی

صفحات

 صفحه شروع 541 | صفحه پایان 556

چکیده

 این آزمایش با هدف مطالعه تأثیر روش های مختلف خاک ورزی و میزان بقایای گیاهی گندم بر خصوصیات خاک, عملکرد و اجزای عملکرد جو در نظام تناوب زراعی گندم-جو در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گناباد و در سال زراعی 93-1392 به اجرا درآمد. البته این یک آزمایش 5 ساله (96-1391) است که در این بخش نتایج این نظام تناوب زراعی آورده شده است. آزمایش به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای اصلی شامل روش های مختلف خاک ورزی در سه سطح شامل: 1-خاک ورزی متداول (شخم + دیسک + تسطیح + کاشت با بذرکار), 2-کم خاک ورزی (دیسک + کاشت با بذرکار) و 3-بی خاک ورزی, (کاشت مستقیم با بذرکار No Till. ) در کرت های اصلی قرار گرفت و فاکتور فرعی, میزان بقایای گیاهی در سه سطح (1-بدون بقایا, 2-حفظ 30% بقایا و 3-حفظ 60% بقایا محصول قبلی, گندم) که به عنوان عامل کرت فرعی مد نظر قرار گرفت. صفات مورد مطالعه علاوه بر عملکرد بیولوژیک و دانه شامل خصوصیات شیمیایی خاک بود. نتایج نشان داد بیشترین میزان پتاسیم خاک از تیمار بی خاک ورزی به دست آمد و تحت تأثیر این تیمار میزان pH و EC خاک کاهش یافت. کارایی مصرف عناصر غذایی (نیتروژن, فسفر و پتاسیم) در تیمار بی خاک ورزی بیشتر از تیمارهای دیگر خاک ورزی بود و برهمکنش تیمار بی خاک ورزی با صفر درصد بقایا بیشترین مقدار کارایی زراعی نیتروژن را نشان داد. اثر تیمارهای خاک ورزی و میزان بقایا بر عملکرد بیولوژیک, دانه و شاخص برداشت معنی دار نبود. بیشترین عملکرد بیولوژیک از تیمار بی خاک ورزی تیمار30% بقایا به ترتیب با 8500 و 8398 کیلوگرم در هکتار و بیشترین عملکرد دانه (5224 کیلوگرم در هکتار) از تیمار صفر درصد بقایا حاصل شد. از طرف دیگر بیشترین عملکرد دانه (3897 کیلوگرم درهکتار) و شاخص برداشت (8/49 درصد) از برهمکنش تیمار بی خاک ورزی در سطح صفر درصد بقایا حاصل شد. نتیجه اینکه افزایش میزان بقایای گیاهی تأثیر مثبتی بر کاهش EC خاک و افزایش میزان فسفر و پتاسیم خاک داشت و حذف عملیات خاک ورزی تأثیر منفی و معنی داری بر کاهش عملکرد بیولوژیک و دانه جو نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کمیلی، حمیدرضا، قدسی، مسعود، رضوانی مقدم، پرویز، نصیری محلاتی، مهدی، و جلال کمالی، محمدرضا. (1397). مطالعه خصوصیات خاک, عملکرد و اجزای عملکرد جو (Hordeum vulgare L. ) تحت تأثیر روش های مختلف خاک ورزی و میزان بقایای گیاهی. پژوهشهای زراعی ایران، 16(3 )، 541-556. SID. https://sid.ir/paper/389438/fa

    Vancouver: کپی

    کمیلی حمیدرضا، قدسی مسعود، رضوانی مقدم پرویز، نصیری محلاتی مهدی، جلال کمالی محمدرضا. مطالعه خصوصیات خاک, عملکرد و اجزای عملکرد جو (Hordeum vulgare L. ) تحت تأثیر روش های مختلف خاک ورزی و میزان بقایای گیاهی. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1397؛16(3 ):541-556. Available from: https://sid.ir/paper/389438/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا کمیلی، مسعود قدسی، پرویز رضوانی مقدم، مهدی نصیری محلاتی، و محمدرضا جلال کمالی، “مطالعه خصوصیات خاک, عملکرد و اجزای عملکرد جو (Hordeum vulgare L. ) تحت تأثیر روش های مختلف خاک ورزی و میزان بقایای گیاهی،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 16، no. 3 ، pp. 541–556، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/389438/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button