مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

298
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

441
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر عصاره گیاه تشنه داری (Scrophularia striata Boiss) بر فراسنجه های تولید گاز آزمایشگاهی، غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیم های هیدرولیتیک محتویات سکوم خرگوش نر بالغ

صفحات

 صفحه شروع 68 | صفحه پایان 74

چکیده

 در این پژوهش تأثیر سطوح مختلف عصاره گیاه تشنه داری بر فراسنجه های تولید گاز آزمایشگاهی, غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیم های هیدرولیتیک محتویات سکوم خرگوش های نر بالغ بررسی شد. برای همین منظور از تعداد 20 سر خرگوش نژاد نیوزلندی با وزن تقریبی 2/0± 6/1 کیلو گرم (5 ماهه به بالا), در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار استفاده شد. تیمارها شامل 1) بدون دریافت عصاره تشنه داری (شاهد), و سطوح 2) 200, 3) 300 و 4) 400 میلی گرم عصاره گیاه تشنه داری به ازای کیلوگرم وزن زنده بدن تقسیم شدند. گروه شاهد به جای عصاره مقدار دو میلی لیتر آب دریافت کرد. در انتهای دوره آزمایش و پس از کشتار خرگوش ها, از محتویات سکوم آن ها نمونه برداری شده و فراسنجه های تولید گاز, غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیم های هیدرولیتیکی نمونه سکوم تعیین شد. نتایج نشان داد که مصرف عصاره تشنه داری حجم گاز تولیدی (05/0>p) و میزان کل اسیدهای چرب فرار را کاهش داد (01/0=p). مصرف عصاره گیاه تشنه داری فعالیت آنزیم آلفا-آمیلاز (02/0=p) و میکروکریستالین سلولاز (01/0=p) را به صورت خطی افزایش داد, ولی بر فعالیت کربوکسی متیل سلولاز و فعالیت تجزیه کاغذ صافی تأثیر معنی داری نداشت. در کل عصاره گیاه تشنه داری توانسته فعالیت های میکروبی و آنزیمی روده بزرگ خرگوش را تحت تأثیر قرار دهد, به طوری که فعالیت های میکروبی با مصرف این گیاه کاهش یافته و نهایتاٌ منجر به تولید کمتر گاز و کاهش تولید اسیدهای چرب فرار شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شمسی بیرانوندی، زهرا، کیانی، علی، خسروی، افرا، و عزیزی، ایوب. (1399). بررسی تأثیر عصاره گیاه تشنه داری (Scrophularia striata Boiss) بر فراسنجه های تولید گاز آزمایشگاهی, غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیم های هیدرولیتیک محتویات سکوم خرگوش نر بالغ. پژوهش های تولیدات دامی، 11(29 )، 68-74. SID. https://sid.ir/paper/389471/fa

    Vancouver: کپی

    شمسی بیرانوندی زهرا، کیانی علی، خسروی افرا، عزیزی ایوب. بررسی تأثیر عصاره گیاه تشنه داری (Scrophularia striata Boiss) بر فراسنجه های تولید گاز آزمایشگاهی, غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیم های هیدرولیتیک محتویات سکوم خرگوش نر بالغ. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1399؛11(29 ):68-74. Available from: https://sid.ir/paper/389471/fa

    IEEE: کپی

    زهرا شمسی بیرانوندی، علی کیانی، افرا خسروی، و ایوب عزیزی، “بررسی تأثیر عصاره گیاه تشنه داری (Scrophularia striata Boiss) بر فراسنجه های تولید گاز آزمایشگاهی, غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیم های هیدرولیتیک محتویات سکوم خرگوش نر بالغ،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 11، no. 29 ، pp. 68–74، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/389471/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button