مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

399
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

503
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تزریق شکمبه ای عصاره آبی محصولات فرعی پسته بر توازن نیتروژن و فراسنجه های تخمیری شکمبه در گوسفندان نر بلوچی

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 149

چکیده

 مهم ترین عامل بازدارنده در استفاده از محصولات فرعی پسته در تغذیه دام, میزان بالای ترکیبات فنلی و تانن آن می باشد. این مطالعه جهت بررسی اثرات عصاره حاوی تانن محصولات فرعی پسته بر قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی, توازن نیتروژن و فراسنجه های تخمیری شکمبه در نشخوارکنندگان انجام شد. تعداد 4 راس گوسفند نر بلوچی بالغ دارای فیستولای شکمبه ای در قفس های متابولیسمی انفرادی نگهداری شدند. عصاره آبی محصولات فرعی پسته پس از تغلیظ در 3 سطح برآورد شده جهت تأمین 2, 4 و 6 درصد تانن کل در جیره به داخل شکمبه تزریق شد. نتایج نشان داد که تزریق عصاره تاثیر معنی داری بر مصرف خوراک, وزن بدن و قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و پروتئین خام نداشت, اما سبب کاهش معنی دار قابلیت هضم ظاهری ماده آلی, NDF و ADF, و افزایش زمان مصرف خوراک شد. با افزایش غلظت عصاره, pH و نسبت استات به پروپیونات مایع شکمبه به طور معنی داری افزایش, و مقادیر نیتروژن آمونیاکی, پروپیونات, والرات و ایزو والرات مایع شکمبه به طور معنی داری کاهش یافت. با تزریق عصاره, دفع نیترژن از طریق ادرار کاهش, ولی از طریق مدفوع و همچنین نیتروژن ابقا شده افزایش یافت. به طور کلی نتایج آزمایش نشان داد که تزریق شکمبه ای عصاره جهت تأمین 4 درصد جیره تانن کل ضمن حفظ قابلیت هضم ظاهری پروتئین خام, سبب بهبود توازن نیتروژن و ویژگی های تخمیر شکمبه ای گوسفندان شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تقوی، حمید، ناصریان، عباسعلی، ولی زاده، رضا، آسوده، احمد، و حق پرست، علیرضا. (1399). اثر تزریق شکمبه ای عصاره آبی محصولات فرعی پسته بر توازن نیتروژن و فراسنجه های تخمیری شکمبه در گوسفندان نر بلوچی. پژوهش های علوم دامی ایران، 12(2 )، 135-149. SID. https://sid.ir/paper/389474/fa

    Vancouver: کپی

    تقوی حمید، ناصریان عباسعلی، ولی زاده رضا، آسوده احمد، حق پرست علیرضا. اثر تزریق شکمبه ای عصاره آبی محصولات فرعی پسته بر توازن نیتروژن و فراسنجه های تخمیری شکمبه در گوسفندان نر بلوچی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1399؛12(2 ):135-149. Available from: https://sid.ir/paper/389474/fa

    IEEE: کپی

    حمید تقوی، عباسعلی ناصریان، رضا ولی زاده، احمد آسوده، و علیرضا حق پرست، “اثر تزریق شکمبه ای عصاره آبی محصولات فرعی پسته بر توازن نیتروژن و فراسنجه های تخمیری شکمبه در گوسفندان نر بلوچی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 12، no. 2 ، pp. 135–149، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/389474/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button