مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

282
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

440
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف سطوح مختلف پپتیدهای زیست فعال کنجاله پنبه دانه بر راندمان تولید و فعالیت آنتی اکسیدانی سرمی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 91

چکیده

کنجاله پنبه دانه با استفاده از پنج نوع آنزیم آلکالاز, کیموتریپسین, پپسین, تریپسین و پانکراتین هیدرولیز شد. آزمایش با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار از سن یک تا 35روزگی و طی دو دوره پرورش آغازین (15-1روزگی) و رشد (35-16روزگی) انجام گرفت. جیره های آزمایشی عبارت بودند از جیره کنترل, جیره کنترل دارای آنتی بیوتیک محرک رشد زینک باسیتراسین (mg/kg 70( و جیره های آزمایشی حاوی 15 یا 20 گرم در کیلوگرم پپتید زیست فعال کنجاله پنبه دانه که جایگزین مقادیر برابری از ذرت و کنجاله سویای جیره شدند. مصرف خوراک, اضافه وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی برای هر قفس (تکرار) طی سه دوره پرورشی (آغازین, رشد و کل دوره) اندازه گیری و محاسبه شدند. در سن 35روزگی, از سیاهرگ بال 3 قطعه پرنده در هر تکرار مقدار پنج میلی لیتر خون جهت اندازه گیری فراسنجه های آنتی اکسیدانی سرم خون تهیه شد. در پایان دوره پرورش تعداد سه پرنده از هر قفس به طور انفرادی وزن کشی و کشتار شدند و وزن نسبی اجزای لاشه, اندام های گوارشی و لنفوئیدی و همچنین طول قسمت های مختلف روده کوچک اندازه گیری شد. در کل دوره ی آزمایش بیشترین و کمترین اضافه وزن به ترتیب در گروه آنتی بیوتیک و گروه کنترل ثبت شدند و گروه های دارای آنتی بیوتیک و پپتید مصرف خوراک و همچنین ضریب تبدیل غذایی بالاتری نسبت به گروه کنترل داشتند. غلظت نیتریک اکسید سرم در گروه دریافت کننده 15 گرم در کیلوگرم پپتید بالاتر از گروه کنترل و همچنین گروه دریافت کننده ی آنتی بیوتیک بود. غلظت مالون دی-آلدئید در گروه های دریافت کننده آنتی بیوتیک و یا پپتید پایین تر از گروه کنترل بود و غلظت گلوتاتیون پراکسیداز در دو گروه دریافت کننده آنتی بیوتیک و سطح 15 گرم در کیلوگرم پپتید کنجاله پنبه دانه بالاتر از دو گروه دیگر بود. غلظت سوپراکسید دیسموتاز سرم در گروه های دریافت کننده آنتی بیوتیک و یا سطوح مختلف پپتید بالاتر از گروه کنترل بود و غلظت کل آنتی اکسیدان های سرم تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت. مصرف آنتی بیوتیک و همچنین پپتید باعث کاهش معنی دار چربی حفره شکمی در مقایسه با گروه کنترل شد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که پپتیدهای زیست فعال کنجاله پنبه دانه تولیدشده توسط هیدرولیز آنزیمی باعث بهبود عملکرد رشد و همچنین فراسنجه های آنتی اکسیدانی سرم خون جوجه های گوشتی می شوند. این نتایج پیشنهاد می نمایند که پپتیدهای زیست فعال کنجاله پنبه دانه پتانسیل استفاده به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک محرک رشد در جیره ی جوجه های گوشتی را دارا است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدرضایی، محمد، نویدشاد، بهمن، و قیصری، عباسعلی. (1399). تاثیر مصرف سطوح مختلف پپتیدهای زیست فعال کنجاله پنبه دانه بر راندمان تولید و فعالیت آنتی اکسیدانی سرمی جوجه های گوشتی. پژوهش های تولیدات دامی، 11(30 )، 83-91. SID. https://sid.ir/paper/390359/fa

    Vancouver: کپی

    محمدرضایی محمد، نویدشاد بهمن، قیصری عباسعلی. تاثیر مصرف سطوح مختلف پپتیدهای زیست فعال کنجاله پنبه دانه بر راندمان تولید و فعالیت آنتی اکسیدانی سرمی جوجه های گوشتی. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1399؛11(30 ):83-91. Available from: https://sid.ir/paper/390359/fa

    IEEE: کپی

    محمد محمدرضایی، بهمن نویدشاد، و عباسعلی قیصری، “تاثیر مصرف سطوح مختلف پپتیدهای زیست فعال کنجاله پنبه دانه بر راندمان تولید و فعالیت آنتی اکسیدانی سرمی جوجه های گوشتی،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 11، no. 30 ، pp. 83–91، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390359/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button