مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

410
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

513
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تأثیر استفاده از پودر کرم توبیفکس (Tubifex tubifex) پرورشی و تجاری در جیره غذایی بر شاخص های رشد و ایمنی ماهی آنجل (Pterophylum scalare) قبل و بعد از تنش هوا

صفحات

 صفحه شروع 297 | صفحه پایان 310

کلیدواژه

ماهی آنجل (Pterophyllum scalare)Q2

چکیده

کرم توبیفکس (Tubifex tubifex) یکی از انواع غذاهای زنده در صنعت آبزی پروری است که با توجه به ارزش غذایی فراوان آن از لحاظ پروتئین, چربی خام, انواع اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب ضروری(W6وW3) و استفاده این ماده غذایی در غذای ماهیان زینتی باعث بهینه سازی روند رشد, بازماندگی زیاد و بهبود سیستم ایمنی فراهم می شود. در این تحقیق اثر استفاده از پودر کرم توبیفکس پرورشی, توبیفکس تجاری و غذای پلت بر عملکرد رشد و شاخص های ایمنی ماهی آنجل در طول مدت 63 روز بررسی شد. ماهیان در سه تیمار و سه تکرار با تراکم 15 قطعه در9 آکواریوم 20 لیتری با متوسط وزن اولیه بچه ماهیان به مقدار21/0± 55/19 گرم ذخیره سازی و به صورت کاملاً تصادفی توزیع شدند. غذادهی به صورت روزانه در سه نوبت 7 صبح, 13 ظهر و 20 شب و به میزان 3 درصد وزن بدن انجام گرفت. نتایج درانتهای دوره پرورش نشان داد که تغذیه غذای حاوی پودر کرم توبیفکس پرورشی باعث رشد بیشتر (02/0± 80/1درصد وزن بدن در روز) نسبت به غذای حاوی توبیفکس تجاری (31%+) و غذای حاوی پلت (27%+)شد(05/0>p). وزن نهایی ماهیان تغذیه شده با غذای حاوی پودر توبیفکس پرورشی به طور معنی داری به میزان 30 درصد و 26 درصد نسبت به ماهیان تغذیه شده با غذای حاوی توبیفکس تجاری و غذای حاوی پلت بیشتر بود. تغذیه غذای حاوی پودر توبیفکس پرورشی با ضریب تبدیل بهتر (03/0± 44/1) و به ترتیب 11 درصد و 19 درصد نسبت به تغذیه غذای حاوی پلت و غذای حاوی توبیفکس تجاری همراه بود (05/0>p). ایمونوگلوبین کل, لیزوزیم و فعالیت کمپلمان بعد از تنش هوا در تیمار تغذیه غذای حاوی پودر توبیفکس پرورشیبه طور معنی داری بیشتر بود. همچنین میزانفعالیت آنزیم های گوارشی (آمیلاز, پروتئاز و لیپاز) در ماهیان تغذیه شده با پودر کرم توبیفکس پرورشی بیشتر بود. مقدار دو آنزیم آسپارات آمینوترانسفراز(AST) و آلانین آمینوترانسفراز(ALT) در تیمار حاوی پودر کرم توبیفکس پرورشی نسبت به دو تیمار دیگر کمتر بود (05/0>p). بر اساس نتایج به دست آمده می توان گفت که تغذیه ماهی آنجل با غذای حاوی پودر کرم توبیفکس پرورشیبه ویژه در زمان شروع تغذیه فعال می تواند باعث بهبود رشد و برخی شاخص های ایمنی اختصاصی و غیر اختصاصی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برخوردار، محسن، ولی زاده، رضا، صفری، امید، احمدی، محمدرضا، و ناصریان، عباسعلی. (1397). مقایسه تأثیر استفاده از پودر کرم توبیفکس (Tubifex tubifex) پرورشی و تجاری در جیره غذایی بر شاخص های رشد و ایمنی ماهی آنجل (Pterophylum scalare) قبل و بعد از تنش هوا. پژوهش های علوم دامی ایران، 10(2 )، 297-310. SID. https://sid.ir/paper/390373/fa

    Vancouver: کپی

    برخوردار محسن، ولی زاده رضا، صفری امید، احمدی محمدرضا، ناصریان عباسعلی. مقایسه تأثیر استفاده از پودر کرم توبیفکس (Tubifex tubifex) پرورشی و تجاری در جیره غذایی بر شاخص های رشد و ایمنی ماهی آنجل (Pterophylum scalare) قبل و بعد از تنش هوا. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1397؛10(2 ):297-310. Available from: https://sid.ir/paper/390373/fa

    IEEE: کپی

    محسن برخوردار، رضا ولی زاده، امید صفری، محمدرضا احمدی، و عباسعلی ناصریان، “مقایسه تأثیر استفاده از پودر کرم توبیفکس (Tubifex tubifex) پرورشی و تجاری در جیره غذایی بر شاخص های رشد و ایمنی ماهی آنجل (Pterophylum scalare) قبل و بعد از تنش هوا،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 10، no. 2 ، pp. 297–310، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390373/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button